• home
  • Actueel
  • Spelregels 10 minuten werkonderbreking bij KLM

Spelregels 10 minuten werkonderbreking bij KLM

26 okt. 2016

Naar aanleiding van vragen omtrent de door de VNC aangekondigde werkonderbrekingen bij KLM morgen en overmorgen bij deze de spelregels en antwoorden op de meest gestelde vragen. De 10 minuten werkonderbrekingen zijn direct na de cabin crew briefing voor iedere vlucht van KLM die vanaf Schiphol vertrekt op voor donderdag 27 en vrijdag 28 oktober 2016, beide dagen tussen 05.00 en 23.00 uur.
Verder hebben we vernomen dat KLM het crewinzicht (de namen van je crew) op de My flight app tot een paar uur voor vluchten blokkeert om te voorkomen dat men elkaar benadert over de werkonderbrekingen…  Normaal gesproken zijn deze gegevens 48 uur van tevoren inzichtelijk.

De VNC betreurt het ten zeerste dat we voor het eerst in ons zeventig jarig bestaan geen andere weg meer zien dan die van werkonderbrekingen. Wij ervaren dat als een dieptepunt en hopen dat KLM zich realiseert dat zij met haar eenzijdig handelen het cabinepersoneel zodanig in de hoek heeft gemanoeuvreerd dat dit het gevolg is.

Doe massaal mee!
Hoewel er gevoel is voor de twijfels bij sommige collega’s om een werkonderbreking te houden, roepen wij jullie allemaal op (VNC leden, FNV leden en niet leden) om massaal mee te doen! Het gaat hier niet alleen om ons mooie beroep en onze toekomst, maar ook om de toekomst van KLM: onze passagiers zijn niet gebaat bij minder personeel dus minder service.

Donderdag en vrijdag zijn er ook VNC’ers rondom het BMC om vragen van collega’s te beantwoorden en ter support! 

KLM sectiebestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA