Situatie in Egypte

15 aug. 2013

Zoals uit het nieuws is op te maken is de situatie in Egypte erg instabiel en in toenemende mate grimmig. Gisteren zijn bij diverse schermutselingen tussen leger en betogers honderden doden gevallen. Daarop heeft de Egyptische regering besloten een avondklok in te stellen. Deze geldt van
Zoals uit het nieuws is op te maken is de situatie in Egypte erg instabiel en in toenemende mate grimmig. Gisteren zijn bij diverse schermutselingen tussen leger en betogers honderden doden gevallen. Daarop heeft de Egyptische regering besloten een avondklok in te stellen. Deze geldt van 19.00 uur tot 06.00 uur LT. De regering heeft aangegeven de avondklok voorlopig voor een maand te doen gelden. 

De KLM bemanning die gisteren (woensdag 14 augustus) nog in Cairo verbleef heeft het land inmiddels verlaten en komt via Parijs vanmiddag aan op Schiphol. Er is dus nu geen KLM vliegend personeel meer in Cairo. Op de andere locaties aan de Rode Zee waar met name transavia.com en ArkeFly op vliegen is dat wel het geval. Beide maatschappijen houden de situatie in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken nauwlettend in de gaten. Voor deze gebieden is er ook nog geen negatief reisadvies uitgegeven.

De gevolgen voor de vluchtuitvoeringen van de KLM worden op dit moment verder bekeken. Er zal vanaf morgen (vrijdag 16 augustus) op en neer gevlogen gaan worden met wisselende type's, waaronder de MD-11. Het zullen voornamelijk dagvluchten gaan worden in verband met het instellen van de avondklok. Deze avondklok heeft uiteraard gevolgen voor het aan- en afvoeren van passagiers op de luchthaven, maar uiteraard ook voor onze grondcollega's ter plaatste.

Mochten er tussentijdse veranderingen optreden dan zal de VNC jullie hierover zo snel mogelijk informeren.

VNC Bestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA