• home
  • Actueel
  • Ruim 60% KLM cabinecollega's deed mee aan werkonderbreking!

Ruim 60% KLM cabinecollega's deed mee aan werkonderbreking!

27 okt. 2016

Vandaag heeft ruim 60% van de KLM cabinecollega’s meegedaan aan de werkonderbreking van 10 minuten! Dat is een zeer hoge opkomst en de VNC bedankt alle deelnemers! Wij hopen dat dit de collega’s die vrijdag tussen 05.00 en 23.00 uur vertrekken vanaf Amsterdam een hart onder de riem steekt en ook zij massaal meedoen.
Zij aan zij hebben VNC’ers en FNV’ers hun cabinecollega’s met het blauwe werkonderbrekingsbriefje op de tweede verdieping van het BMC ontvangen. Daarnaast waren er rondom het BMC supportteams van VNC en FNV cabineleden om vragen van collega’s te beantwoorden!

Sterk signaal naar KLM
De actiebereidheid die de -1 ca maatregel van tafel moet doen verdwijnen, blijkt dus enorm groot en daarmee is dit eveneens een zeer sterk signaal naar KLM. Mocht onze werkgever toch dit waarschuwingsschot negeren dan zullen we gezamenlijk onze acties steviger moeten maken. Hopelijk laat KLM het zover niet te komen en besluit zij in alle wijsheid dat het opleggen van maatregelen niet werkt, dat het overleggen over maatregelen moet zijn.

Winnen doe je samen
We begrijpen dat het voor sommigen vreemd voelt want het is immers voor het eerst in 97 jaar KLM dat ons cabinekorps het werk tijdelijk neerlegt. Een historisch dieptepunt dat KLM overigens aan haar eigen nieuwe ‘tactiek’ heeft te danken. Winnen doe je samen en niet met eenzijdig maatregelen die onze passagiers tot kind van de rekening maken en het KLM cabinekorps diep in haar blauwe hart raakt.

Of je nu VNC lid, FNV lid of (nog) geen lid bent: laat middels deze acties massaal aan KLM zien dat het niet werkt op deze manier!

Bij deze vind je nogmaals de spelregels en antwoorden op de meest gestelde vragen. De 10 minuten werkonderbrekingen zijn direct na de cabin crew briefing voor alle KLM vluchten die op vrijdag 28 oktober tussen 05.00 en 23.00 uur vanaf Schiphol vertrekken.

KLM sectiebestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA