• home
  • Actueel
  • Ruim 50% deelname aan 40 minuten KLM werkonderbreking

Ruim 50% deelname aan 40 minuten KLM werkonderbreking

4 nov. 2016

Met ruim 50% deelnemers aan de werkonderbrekingen van 40 minuten vandaag (vrijdag 4 november) zet de trend van verzet vanuit het korps tegen de -1 CA maatregel zich consistent voort. Collega's voelen de nodige emoties bij het deelnemen aan de werkonderbreking maar willen dat hiermee het signaal bij KLM luid en duidelijk binnenkomt en dat KLM de maatregel stopzet.
Wij hebben de afgelopen dagen helaas veel ervaringen gehoord van collega's dat het geven van de gebruikelijke goede service aan onze passagiers bijna onmogelijk aan het worden is. De combinatie van de verslechtering van de service aan onze klant en het hiermee opschepen van je cabine crew zou KLM toch moeten doen inzien dat zij deze 'niet briljante' eenzijdig genomen maatregel moet stoppen!

KLM: kom tot inzicht
Vooralsnog heeft het bij KLM niet geleid tot wijsheid maar slechts tot een gang naar de rechter om de VNC en FNV cabine te willen verplichten om in overleg te treden én om KLM werkonderbrekingen langer dan 40 minuten bij voorkeur te verbieden of te beperken door van cabineleden te eisen dat zij de dag voor de werkonderbreking om uiterlijk 12.00 uur moeten doorgeven of zij meedoen aan de werkonderbreking. Zoals al eerder vermeld: de voorzieningenrechter van de Rechtbank Haarlem staat werkonderbrekingen tot 40 minuten toe en zal uiterlijk dinsdag 8 november 17.00 uur een verdere uitspraak doen over bovengenoemde eisen van KLM. Zodra we meer nieuws hebben, delen we dat zsm met jullie. Ondertussen kunnen we alleen maar hopen dat KLM directie en management nadenkt en tot inzicht komt... Wij beraden ons ondertussen of en wanneer er nieuwe acties worden uitgeroepen.

KLM sectiebestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Wil je lid worden? Mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA