• home
  • Actueel
  • Reminder: Voordeel cashen met cafetariaregeling kan als VNC lid zonder jaaropgave!

Reminder: Voordeel cashen met cafetariaregeling kan als VNC lid zonder jaaropgave!

20 okt. 2022
Vanuit KLM en KLC is enige tijd geleden een mail gestuurd over de vergoeding van de vakbondscontributie 2022. Hierin wordt vermeld dat je een jaaropgave van de vakbond moet meesturen. In de kleine lettertjes staat daar bij: * Wordt de vakbondscontributie maandelijks ingehouden via je salarisafrekening of heb je de jaaropgave al verstuurd? Dan kun je deze mail als niet verzonden beschouwen en hoef je niets te doen.
Voordeel cashen met cafetariaregeling kan als VNC lid dus zonder jaaropgave!

Hieronder vind je uitgebreid terug hoe dat kan:
Met de cafetariaregeling kun je grotendeels je vakbondscontributie en/of je resterende vervoersvergoeding terugkrijgen. Je houdt netto meer over omdat er geen loonheffing en premies worden betaald over het bedrag waarmee je een bepaald doel uitruilt. Al onze leden genieten ook van het VNC voordeel dat je geen jaaropgaaf hoeft op te vragen noch te gebruiken, wel zo gemakkelijk.

Hoe pak jij jouw voordeel?
Met de cafetariaregeling kunnen KLM en KLC cabinecollega’s profiteren van belastingvoordeel door hun bruto-inkomen deels uit te ruilen voor een belastingvrije vergoeding.
* ga naar MyKLM en log in om je aanvraag te starten;
* in het linker menu kun je aangeven welk(e) doel(en) je wilt uitruilen;
* de boodschap 'Ik doe hierbij afstand van de mij beschikbare middelen... etc' verschijnt; Uiteraard doe je hiermee geen afstand van je gehele eindejaarsuitkering of maandsalaris, je geeft het bedrijf enkel toestemming om brutoloon uit te ruilen voor netto betalingen;
* vink tweemaal ‘akkoord met voorwaarden aan’;
* druk op de verzendknop, uiterlijk vóór 16 november 17.00 uur!

Let op bij jubileumuitkeringen!
Ben je 25 of 40 jaar in dienst en ontvang je een jubileumuitkering, dan kun je beter pas na die uitbetaling gebruikmaken van de cafetariaregeling. Na ontvangst van de uitkering kun je je namelijk weer bij KLM/KLC aanmelden voor de resterende reisvergoeding en vakbondscontributie. Jubilarissen worden normaal gesproken in het jaar voorafgaand aan dergelijke jubilea ook door hun werkgever hierover geïnformeerd.  
Via deze link kun je alle informatie teruglezen over deze fiscaal aantrekkelijke regeling. Heb je nog vragen, mail dan KLM Human Resources: hrssc@klm.com.

Mocht je verder nog assistentie willen, dan kun je ook contact opnemen met ons. Jouw collega’s op de VNC servicedesk helpen je graag!
 
KLM en KLC bestuurders

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Belangen-behartiging

Word nu ook lid/Become a member

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA