• home
  • Actueel
  • Regulier overleg transavia: van talentendag tot ziekteverzuim

Regulier overleg transavia: van talentendag tot ziekteverzuim

24 feb. 2016

De inhuur van GOL toestellen, de talentendag, Eindhoven parkeer/platformpassen en het ziekteverzuim. Dat waren de belangrijkste onderwerpen in het zeswekelijks regulier overleg met transavia.
We gaan dit jaar met negen GOL toestellen vliegen, waarvan de eerste in maart arriveert. In de maanden oktober/november zullen zeven toestellen terugkeren naar Brazilie en twee blijven nog anderhalf jaar onderdeel uitmaken van onze vloot. We vliegen met twee verschillende typen: BSI en non BSI. In tegenstelling tot de afgelopen jaren, wordt er dit jaar een gordijn in de forward-pantry gehangen. Onze collega's van vluchtuitvoering en de technisch purser stellen alles in het werk om deze wens van het cabinepersoneel in te willigen om het werken zo prettig mogelijk te maken.

Talentendag
Eerder kon je al lezen dat de talentendagen op senioriteit zullen worden ingedeeld. Wij kregen namelijk meldingen van collega's die erg strak waren ingedeeld: minimale rust of een flight-safety recurrent in dezelfde werkweek als de talentendag. Omdat deze dag belangrijk is bij het verdere verloop van je transavia-loopbaan, heeft de VNC gezorgd voor een betere indeling. De afspraak is nu dat er geen lange indeling voor de talentendag word ingepland en dat je uiterlijk rond 18.00 uur LT bent afgemeld. Ook zal de f/s recurrent niet in dezelfde week plaatsvinden. Mocht je vragen hebben over de talentendag, neem dan contact op met je UC.

Eindhoven parkeer/platformpas
Tijdens de VNC ledenvergadering op Eindhoven begrepen wij van onze collega's daar dat niet iedereen over een Eindhovenparkeer/platformpas beschikt. We hebben aangedrongen op een snelle oplossing van dat probleem. De uitgifte van passen zou nu goed geregeld moeten zijn.

UWV en brief over onbetaald verlof
De VNC is door meerdere collega's benaderd die een brief hebben gekregen van het UWV. Hierin staat dat de werkgever in een bepaalde periode heeft aangegeven dat de medewerker onbetaald verlof heeft genoten. Dit zou dan tijdens de zogeheten dalperiode zijn. Dit klopt echter niet en het is ook zeker niet de bedoeling geweest om dat zo over te laten komen op het UWV. transavia gaat dit verder uitzoeken en komt hier zo snel mogelijk op terug. Mocht je ook zo'n brief ontvangen hebben van het UWV (of telefonisch benaderd zijn) dan horen wij dat graag van je. Zodra we meer informatie hebben ontvangen van het bedrijf, komen we daar dan individueel op terug.

Ziekteverzuim
Wanneer men langdurig ziek is geweest, kan het zijn dat je wel al volledig inzetbaar bent maar nog wel voor een klein percentage staat ziek gemeld. Dit kan alleen op advies van de bedrijfsarts en enkel voor een aantal weken. In deze periode wordt gekeken of men inderdaad weer volledig inzetbaar/ belastbaar is en niet binnen enkele weken een terugval krijgt. Wanneer dit langer duurt dan enkele weken vernemen wij dat graag.

Egypte
Tot en met 26 maart zullen de vluchten heavy crew worden uitgevoerd zoals de VNC met transavia is overeengekomen, inclusief de bijbehorende compensatie. Wat wellicht nog niet eerder is gecommuniceerd maar wel wordt uitgevoerd is het volgende: als er een NI dag (aan de voor of achterkant) in het weekend/deeltijd valt, krijg je daar een compensatie van 3VE's voor.

Vanaf eind maart gaat transavia overigens de vluchten loskoppelen en als directe retourvluchten uitvoeren. De Marsa Alam en de Hurghada zullen dan twee keer per week worden gedaan.

Heb je vragen over (bovenstaande) onderwerpen, neem dan gerust contact met ons op via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA