• home
  • Actueel
  • Regulier Overleg met transavia.com op 15 april

Regulier Overleg met transavia.com op 15 april

25 apr. 2013

Hierbij een kort verslag van het afgelopen overleg met transavia.com. Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, laat het ons weten. Lease-in Dit jaar zijn er 5 gol-kisten (toestellen uit Brazilië). Er worden bij 2 machines galleys ingebouwd zodat zij het meest lijken op onze
Hierbij een kort verslag van het afgelopen overleg met transavia.com. Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, laat het ons weten.

Lease-in
Dit jaar zijn er 5 gol-kisten (toestellen uit Brazilië). Er worden bij 2 machines galleys ingebouwd zodat zij het meest lijken op onze eigen kisten. De overige 3 kisten krijgen dagbelading en worden dus voor elke vlucht beladen.

XCM
Deze woon-werkverkeer regeling bestaat voor het cockpit personeel. De VNC heeft er bij transavia.com op aangedrongen om een zelfde soort regeling voor het cabinepersoneel in te richten.  Word vervolgd.

Meerwerk RTM
Rotterdam is vol en daar is meerwerk niet mogelijk. Meerwerk is alleen mogelijk op AMS of EIN. Wanneer RTM'ers extra willen werken kunnen zij dit doen op Amsterdam of Eindhoven op eigen verzoek. Wel krijgen zij dan de garantie na die bepaalde periode (van 1 mei tot en met eind oktober) weer terug te kunnen naar RTM.

Deeltijd
De piekdagen volgens transavia.com zijn woensdag en zaterdag. Wanneer je deeltijd vliegt in de week, is het vooralsnog niet meer mogelijk om op vrijdag of zaterdag te eindigen. Er moet dus altijd een zondag in je indeelbare dagen zitten.

IPB prijzen
Het is niet mogelijk om dit in een aparte lijst op Transnet te publiceren. De prijzen staan vermeld in My ID Travel.

 

HID Team
Instroom van het aantal ca's viel tegen door uitstroom naar KLM/ArkeFly/ KLC
In eerste instantie waren er 3 ini's gepland. Dit zijn er echter nu 7 geworden (voornamelijk AMS).
Eind januari is er met de ca's contact opgenomen over het meldstation van keuze. transavia.com heeft toen aangegeven dat RTM vol was.
Voor Amsterdam zijn contracten voor 4/5 maanden uitgegeven.

De VNC heeft gevraagd of een HID-team (her in dienst-team) in de toekomst weer mogelijk is, aangezien dit altijd erg is gewaardeerd door de seizoeners die tijdelijk uit dienst zijn. Het bedrijf gaat nu kijken of dit inderdaad voor komend jaar weer mogelijk is. Toegang tot Transnet blijft echter niet mogelijk.
Deze zomer komt er een nieuwe uitvraag voor de verschillende meldstations,  AMS/RTM/EIN. Dan is ook bekend hoeveel mensen er op ieder meldstation nodig zijn.

Sectiebestuur transavia.com

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA