Rechtszaak ex Martinair cabinepersoneel

15 aug. 2013

Op maandag 19 augustus dient de rechtszaak die een groep ex Martinair cabinepersoneel tegen KLM heeft aangespannen. Deze ex Martinair stewards en stewardessen zijn van mening dat het stoppen van passagiersvluchten bij Martinair en het in dienst treden bij KLM overgang van onderneming is en
Op maandag 19 augustus dient de rechtszaak die een groep ex Martinair cabinepersoneel tegen KLM heeft aangespannen. Deze ex Martinair stewards en stewardessen zijn van mening dat het stoppen van passagiersvluchten bij Martinair en het in dienst treden bij KLM overgang van onderneming is en dat ze daardoor recht hebben op horizontale instroom in bij KLM. De Stichting Cabinebelangen die zij hebben opgericht heeft KLM voor de rechter gedaagd.

De VNC heeft destijds een protocol met KLM gesloten waarin de overstap naar KLM door Martinair cabinepersoneel is geregeld. Belangrijkste punt uit dat protocol is dat de CAO voor KLM cabinepersoneel gerespecteerd moet worden. De VNC was en is van mening dat de belangen van ruim 9000 KLM collega's niet ter zijde geschoven mogen worden door ex Martinair personeel horizontaal te laten instromen. Door overgang van onderneming te eisen willen de ex Martinair collega's dat wel afdwingen.

De VNC heeft besloten tussen te komen in de rechtszaak tussen de Stichting Cabinebelangen en KLM. Tussenkomen is een juridische term die aangeeft dat de VNC en haar leden een belang hebben in deze zaak en als partij aanwezig willen zijn in de rechtszaal om KLM aan onze cao te houden en aan de afspraken die wij rond de instroom van Martinair cabinepersoneel hebben gemaakt.

KLM sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA