• home
  • Actueel
  • Puntjes op de i cao protocol KLM cabinepersoneel

Puntjes op de i cao protocol KLM cabinepersoneel

25 jun. 2015

Vandaag zijn de puntjes op de i gezet van het cao protocol voor KLM cabinepersoneel*. Na afstemming is het document ondertekend door alle partijen, te weten KLM, de VNC, UNC en FNV. Overigens is het nu nog zaak dat dit ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de Ledenraad en er door een
Vandaag zijn de puntjes op de i gezet van het cao protocol voor KLM cabinepersoneel*. Na afstemming is het document ondertekend door alle partijen, te weten KLM, de VNC, UNC en FNV. Overigens is het nu nog zaak dat dit ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de Ledenraad en er door een meerderheid mee wordt ingestemd. 


Daarnaast zal er in alle domeinen een cao protocol moeten zijn - dus ook bij de vliegers - dat een evenwichtige bijdrage levert aan de productiviteitsverhoging en kostenverlaging. Pas als aan al die voorwaarden is voldaan, zal ons cao protocol ten uitvoering worden gebracht.

Hardlopers hopelijk geen doodlopers
De druk op KLM en de VNV om tot een akkoord te komen is groot en groeit met de dag. Zeker nu blijkt dat ICA-vluchten voor de week van 17 augustus nog niet in ons Verzoekensysteem worden getoond omdat daarvoor ons cao protocol moet gelden en de invoering daarvan mede afhankelijk is van een onderhandelingsresultaat bij het cockpitpersoneel. De VNC rekent er op dat de nog altijd durende onderhandelingen tussen KLM en de VNV - die zo voortvarend startte en nu als laatste voor de eindstreep gaan - deze week nog tot een resultaat leidt.

KLM Sectiebestuur

*klik op de link voor het protocol, in een later stadium volgt de bijlage simulatie WRR -maatregel cao 2015-2016 voor de zomer 2015.

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA