Principeakkoord transavia goedgekeurd

19 feb. 2016

Afgelopen week heeft het VNC sectiebestuur, in samenwerking met de voormalig UNC bestuursleden Antonie Kloots, Vanessa Meijer en Casper van Putten meerdere ledenvergaderingen georganiseerd waar gestemd kon worden over het principeakkoord wat op tafel lag.
Jullie hebben in de afgelopen weken meerdere berichten van ons ontvangen met de precieze uitleg van dit akkoord. Wij vonden het belangrijk dat jullie, voordat er gestemd kon worden, precies op de hoogte waren wat er op tafel lag en waar ja of nee tegen gezegd kon worden. Voor het eerst heeft de VNC ook de stap genomen om de vergaderingen niet alleen plaats te laten vinden op Schiphol-Oost, maar ook op de andere meldstations Eindhoven en Rotterdam.

Mede door de drukke opkomsten en jullie inzet en input is het principeakkoord door de grote meerderheid akkoord gestemd. Dit betekent dat wij vanaf vandaag een nieuwe CAO hebben. Het is een lang en moeizaam proces geweest en wij zijn als sectiebestuur blij met deze uitkomst. Wij verwachten dat de door ons mogelijk gemaakte besparingen de gewenste groei van transavia gaat opleveren. Dit is goed voor werkgelegenheid en promotiekansen.

De VNC wil in september aanstaande al gaan onderhandelen over de volgende CAO aangezien de huidige CAO op 31 december 2016 afloopt. Dit laten wij de werkgever ook weten. Daar hebben wij jullie input en wensen weer voor nodig. Later dit jaar zullen we daar op terugkomen.

Voor nu bedankt voor jullie input!

Sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA