• home
  • Actueel
  • Principe-akkoord oproepkrachten transavia aangenomen

Principe-akkoord oproepkrachten transavia aangenomen

2 jun. 2016

Gisteren is er in de VNC ledenvergadering van transavia unaniem voor het principe-akkoord oproepkrachten gestemd. Dat betekent dat de oproepkrachten per 1 juli 2016 een nieuwe cao hebben.
Deze cao heeft een looptijd van 1 juli tot en met 31 december 2016 en is tot stand gekomen in samenwerking met een aantal oproepkrachten. Omdat een wijziging van de cao noodzakelijk was i.v.m. de nieuwe Wet Werk en Zekerheid, hadden wij een oproep geplaatst om met ons de verschillende mogelijkheden en alternatieven te onderzoeken. Het gehele protocol vind je hier.

Verbeterde contractvorm
Oproepkrachten die op 30 juni 2016 al werkzaam zijn als oproepkracht, krijgen een 0-urencontract voor onbepaalde tijd. De VNC heeft hiervoor gepleit en is dan ook blij met deze verbetering van de contractvorm. Toekomstige oproepkrachten krijgen in beginsel een contract voor bepaalde tijd aangeboden, tenzij de medewerker al een contract voor onbepaalde tijd had. Dan zal het oproepkrachtencontract namelijk ook een vast contract worden.

Geen verschijningsplicht met vast contract
Een belangrijke wens van zowel de oproepkrachten als transavia, is flexibiliteit. Om deze reden hebben we in de cao laten opnemen dat er geen verschijnings- of opkomstplicht bestaat. Wel geldt er een verplichting om aan ieder geval 10 vliegoproepen per jaar (twaalf maanden) gehoor te geven.

Daarnaast is op verzoek van de VNC  de jubileumviering voor oproepkrachten aangepast: men kan als jubilaris nu kan kiezen uit meedoen aan het jubilarisdiner of een loyaliteitsbonus.

Tot slot bedanken we iedereen die heeft meegedacht en geholpen met bovenstaande issues. Het sectiebestuur kijkt terug op een plezierige samenwerking met een aantal collega's die hun vrije tijd en energie hebben besteed om tot dit mooie resultaat te komen.

Sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA