• home
  • Actueel
  • Positieve herstart loongebouwdiscussie KLM en VNC

Positieve herstart loongebouwdiscussie KLM en VNC

16 jan. 2014

Afgelopen twee dagen is er een herstart gemaakt in de sessies over het loongebouw met KLM en VNC en de andere cabinebonden.VNC en FNV werken in dit proces goed samen.
Afgelopen twee dagen is er een herstart gemaakt in de sessies over het loongebouw met KLM en VNC en de andere cabinebonden.VNC en FNV werken in dit proces goed samen.

Met alle partijen is met respect voor elkaars standpunten en op een zo breed mogelijk speelveld gezocht naar oplossingen binnen het cao protocol om uit de eerder ontstane impasse te komen.

We spreken dan over aanpassingen in het loongebouw voor nieuw aan te nemen personeel en maatregelen die KLM neemt in het kader van de bedrijfsvoering waarvan de bezuiniging aan het cabinepersoneel kunnen worden toegeschreven. Omdat we nog in de beginfase zitten met rekenmodellen aangaande het loongebouw voor nieuw personeel en de daarbij behorende  mogelijke varianten, is het lastig en bovendien te vroeg om daar nu inhoudelijk op in te gaan.

Het gaat namelijk om verkennende gesprekken waarin alle betrokken partijen aan het zoeken zijn naar acceptabele oplossingen en hun inbreng kunnen geven.

Op vrijdag 31 januari zullen we verder gaan op de lijn waarop we nu bezig zijn. Dan zullen ook meerdere uitgewerkte loongebouwmodellen met diverse dwarsverbanden worden gepresenteerd en besproken. De verwachting is dat we tegen die tijd met wat meer concrete informatie kunnen komen.

 

KLM sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA