• home
  • Actueel
  • (Paper)less is more De VNC zwaait papieren Magazine uit

(Paper)less is more De VNC zwaait papieren Magazine uit

30 mrt. 2022
Met nog één laatste editie in april nemen we afscheid van ons iconische Magazine en maken we meer tijd en ruimte vrij voor snellere, groenere en duurzamere communicatie.

In oktober 2021 is met een ledenenquête onderzocht hoe jullie over het huidige communicatieaanbod denken. Van welke media maak je bijvoorbeeld gebruik en waar is ruimte voor verbetering en/of verandering? De uitkomsten én de algemene vraag naar meer efficiënte en duurzame informatie leiden ertoe dat we het papieren tijdperk uitzwaaien. We nemen dus afscheid van het hardcopy Magazine en gaan onze digitale communicatie verder opfrissen en uitbreiden.

Efficiënter en actueler
Actueler, efficiënter, groener en minder kosten is dus de opdracht! Vaak worden we in ons dagelijks leven overspoeld door nieuws en andere berichten. De frequentie mag dan ook bij de VNC best een tandje minder, zo blijkt uit de peiling. Daarnaast beslaat de doorloop- en productietijd van het Magazine enkele weken. Hierdoor worden in deze drukke tijden zelfs achtergronden uit het Magazine ingehaald door de realiteit. Geen papier scheelt bovendien in de portemonnee, want de papier- en vervoerprijzen zijn om verschillende redenen schrikbarend gestegen.

Voor ieder wat wils
Uiteraard komt er iets moois voor het Magazine in de plaats: de digitale VNC nieuwsbrief. Interactieve mogelijkheden zoals video’s en podcasts, maatwerk en het afvangen van de hoeveelheid mails zijn de grootste troeven. Lezers bepalen gemakkelijk zelf, namelijk door te klikken op het nieuws dat zij interessant of aantrekkelijk vinden, wat zij lezen. Met hoofdthema’s en een herkenbare lay-out bieden we een aantrekkelijk menu waaruit het makkelijk kiezen is! Vanaf mei ontvang je deze mix van werk gerelateerde berichten, interessante artikelen en interviews, vertrouwde rubrieken uit het Magazine én nieuwe items.
 
News alert
Dringend of groot nieuws wordt uiteraard nog direct gepubliceerd en tijdens Cao-onderhandelingen kun je nieuwsbrieven met de actualiteiten verwachten. We blijven nieuws ook aanbieden via online infosessies, de website (vnconline.nl) en social media (Facebook, Twitter en Instagram). Achter de schermen wordt flink gewerkt aan modernisering en/of uitbreiding van deze communicatiekanalen.
Informeren is naast baanbehoud en goede arbeidsvoorwaarden onze kerntaak en met het versterken van onze digitale communicatie brengen we de boodschap sneller, efficiënter en duurzamer naar jou!  

VNC bestuurders

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA