• home
  • Actueel
  • Overlijdensuitkering NAP in pensioenregeling

Overlijdensuitkering NAP in pensioenregeling

29 mrt. 2016

Sinds kort kent de zogenaamde NAP (Netto Aanvullend Pensioenregeling) die je naast je gewone pensioen opbouwt, een overlijdensuitkering bij overlijden voor de pensioendatum. Je moet als (actieve) deelnemer van het KLM Pensioenfonds Cabinepersoneel daar wel toestemming voor geven. Alleen dan komt de overlijdensuitkering over de NAP beschikbaar voor nalatenschap aan jouw erfgenamen. 
Wat moet je hiervoor doen?
Je dient hiervoor toestemming te geven aan het pensioenfonds. Als je die toestemming geeft en je komt onverhoopt te overlijden vóór je pensioendatum, dan komen jouw NAP-aanspraken in je nalatenschap voor jouw erfgenamen. Geef je geen toestemming, dan vervallen jouw NAP-aanspraken bij je overlijden aan het pensioenfonds.  

Hoe geef je toestemming?
Voorheen bestond deze keuze niet, daarom is hierover onlangs een uitgebreide brief vanuit het Pensioenfonds verstuurd naar alle actieve deelnemers. Daarbij vind je ook het 'Toestemmingsformulier Overlijdensuitkering NAP' en een antwoordenveloppe. Als je deze volledig invult en verstuurt wordt dit verwerkt en krijg je erna een bevestigingsbrief.

Ben je de brief kwijt? Geen nood, alle informatie en het Toestemmingsformulier staan online: https://www.klmcabinefonds.nl/sites/www.klmcabinefonds.nl/files/Toestemmingsformulier_overlijdensuitkering_NAP.pdf

Nog vragen?
Op de site vind je eveneens een Questions & Answers met de meest voorkomende vragen en het antwoord daarop. Mocht je na het lezen van alle informatie nog vragen hebben, neem dan gerust contact op via pensioenservice@klmcabinefonds.nl of bel 020 426 62 30.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA