• home
  • Actueel
  • Overleg KLM: oplossingen zoeken binnen het protocol

Overleg KLM: oplossingen zoeken binnen het protocol

19 dec. 2013

Voor het eerst sinds de stormachtige weken - waarin de zogenaamde KLC variant stuitte op een enorme weerstand onder het merendeel van het cabinekorps - hebben KLM, de VNC en de andere cabinebonden om de tafel gezeten. In dit overleg hebben alle partijen hun visie over de afgelopen
Voor het eerst sinds de stormachtige weken - waarin de zogenaamde KLC variant stuitte op een enorme weerstand onder het merendeel van het cabinekorps - hebben KLM, de VNC en de andere cabinebonden om de tafel gezeten.

In dit overleg hebben alle partijen hun visie over de afgelopen hectische tijd gegeven en is er naar voren gekeken hoe het proces in het nieuwe jaar weer te starten.

Vertrouwen terugwinnen         
De belangrijkste punten namens de VNC waren dat KLM met hun eerdere (inmiddels voorlopig teruggedraaide) beslissing het korps heeft geschoffeerd. Dat hiermee ook maar enig gevoel van erkenning vanuit het bedrijf richting haar werknemers ontbrak. Dit heeft bij de cabinecollega's geleid tot enorme boosheid, onrust en een fikse deuk in het vertrouwen. Ook de indruk die daarbij werd gewekt dat het cabinepersoneel nog niets geleverd zou hebben in de bezuinigingslagen is daarbij als punt aangestipt. Kortom: we hebben KLM er op gewezen dat zij het vertrouwen zullen moeten herwinnen en hun reactie was dat zij dit begrijpen. Heldere en snellere communicatie naar het korps is een van de goede voornemens.

Oplossing binnen protocol
Verder stelt KLM te zullen komen met een voorstel binnen het protocol en wordt er een paar maanden de tijd genomen om tot een breed gedragen oplossing te komen. Gedurende dat onderhandelingstraject staat de 'KLC variant' in de ijskast.

Tot slot werden letterlijk de agenda's gecheckt voor het vinden van vergaderdata in het nieuwe jaar. Half januari staat het eerste overleg omtrent dit onderwerp gepland. We houden jullie uiteraard op de hoogte!

KLM bestuur

 

 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA