• home
  • Actueel
  • Overleg KLM en bonden: drastische maatregelen aangekondigd

Overleg KLM en bonden: drastische maatregelen aangekondigd

16 mrt. 2020
Vanmiddag heeft er spoedoverleg plaatsgevonden tussen KLM en vertegenwoordigers van alle vakbonden. Daarin heeft KLM aangegeven dat de situatie inmiddels dermate ernstig is dat het dringend noodzakelijk is om met verregaande maatregelen te komen. Een aantal van deze maatregelen werd vorige week al gepubliceerd, maar is inmiddels aangescherpt.

We zetten de twee belangrijkste op een rij:

  • KLM zal de komende tijd maximaal 20% van haar netwerk in de lucht houden, inclusief de vrachtmachines. KLM zal daarom voor een periode van vooralsnog 6 weken werktijdverkorting aanvragen, voor álle werknemers. Het bedrijf stelt daarbij voor het verschil met salaris voor 50% aan te vullen.
  • KLM vraagt de uitkering van de Winstdelingsregeling (WDR) uit te mogen stellen tot oktober 2020. Aangezien de WDR een cao-afspraak betreft heeft het sectiebestuur van de VNC hiervoor instemming nodig van de Ledenraad.

Dit zijn zeer ingrijpende maatregelen en wij realiseren ons dat de gevolgen van bovenstaande voor alle KLM-ers groot zullen zijn. Wij zijn overtuigd van de ernst van de situatie. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de belangen van onze leden en voor de continuïteit van het bedrijf.

Wij kunnen ons voorstellen dat dit veel vragen oproept en zullen morgen met een uitgebreidere toelichting komen, waarbij we meer op de details zullen ingaan.

Wellicht ten overvloede adviseren wij om ook de KLM nieuwskanalen goed in de gaten te houden.

Sectiebestuur KLM

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA