• home
  • Actueel
  • Overkoepelende organisatie voor Europees cabinepersoneel EurECCA en andere luchtvaartbelanghebbenden willen verbeterde standaard luchtkwaliteit aan boord

Overkoepelende organisatie voor Europees cabinepersoneel EurECCA en andere luchtvaartbelanghebbenden willen verbeterde standaard luchtkwaliteit aan boord

27 okt. 2020
Vanuit verschillende groeperingen binnen de luchtvaart - waaronder de overkoepelende organisatie voor Europees cabinepersoneel EurECCA - is opgeroepen tot steun aan een nieuw manifest over een verbeterde standaard van luchtkwaliteit aan boord van vliegtuigen.

Het document is de uitkomst van onderzoeken op initiatief van een diverse groep belanghebbenden, onder wie cabinepersoneel, passagiers maar ook luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigbouwers. Volgens de initiatiefnemers moet dit document het verouderde en omstreden eerdere dossier over dit onderwerp vervangen.

Belang vliegveiligheid en vliegervaring
Er is door verschillende Europese experts lang en zorgvuldig gewerkt aan dit manifest, met opmerkelijke eensgezindheid bij de verschillende betrokken partijen. Een nieuwe, hogere standaard is volgens de belanghebbenden noodzakelijk voor de luchtkwaliteit aan boord van alle Europese vliegtuigen. Na publicatie hoopt men dat deze standaard universeel zal worden goedgekeurd en overgenomen door alle luchtvaartmaatschappijen, in het belang van zowel de vliegveiligheid als een betere vliegervaring.
 
Zodra het volledige document wordt gepubliceerd, zullen wij hier verder aandacht aan besteden. Klik hier voor de voorpublicatie van EurECCA.

VNC bestuur


Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA