• home
  • Actueel
  • Overgroot deel van collega's wil niet -1 ca vliegen

Overgroot deel van collega's wil niet -1 ca vliegen

27 sep. 2016

Uit honderden mails, brieven en telefoontjes blijkt naast ongeloof over de -1 ca maatregel vooral ook verontwaardiging en woede over de bezuinigingsdrift van het Managementteam. De conclusie: de brievenschrijvers krijgen veel bijval van collega's en het merendeel is tegen het plan van de KLM directie om -1 ca te gaan vliegen. We hebben jullie gevraagd om jullie reacties vooral ook naar de heer Elbers en mevrouw Kartman te sturen zodat het MT weet wat deze ‘beroerde maatregel’ allemaal losmaakt. Hieronder staan twee mooie brieven die precies het ongeloof illustreren, blijf ze vooral sturen naar secretariaat@vnconline.nl.

Beste collega's,
Wat hebben jullie het enorm druk nu. Dat realiseer ik mij. En daarbij zou ik graag nog het punt Air France willen aankaarten. Met name hún stakingen en miljoenenverlies daardoor en ónze bezuinigingen die daarmee hún veroorzaakte tekorten oplossen.

Geachte heer Elbers, mevrouw Kartman en overige leden van het MT,
Gister was hij er dan, de IFS Special met daarin de aankondiging om met 1 CA minder te gaan vliegen op vluchten met de Purser boven de sterkte. Ik kan niet zeggen dat ik verrast was, de geruchten waren er al langer en uw aankondiging een 'oplossing binnen de CAO' te vinden liet weinig ruimte voor andere mogelijkheden.

De VNC zit ondertussen allesbehalve stil: de -1 ca maatregel wordt door een expert wettelijk getoetst en er zijn vrijwel wekelijks voorlichtingssessies bij de VNC om vragen, onrust en frustraties zoveel mogelijk weg te nemen. Daarnaast zijn we ons aan het beraden op eventuele acties. Hiermee voeren we gezamenlijk de druk op om de maatregel te doen intrekken en het pensioenconflict te beslechten. KLM heeft het probleem veroorzaakt en zij zullen het moeten oplossen.

KLM bestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA