Oriënterende aanloop Transavia Cao-overleg

11 feb. 2022
Deze week hebben we opnieuw Cao-overleg gehad met Transavia. Het was, net als de eerste keer in januari, een verkennende sessie waarbij wij de voor jullie belangrijke zaken goed op het netvlies houden.

Transavia gaf in zeer algemene lijnen aan welk beeld zij hebben bij een nieuwe cabine-Cao. De grootste uitdaging is de inzetbaarheid van cabinepersoneel in relatie tot het financiële herstel van het bedrijf. De VNC zet bij het hoofdstuk loonontwikkeling duidelijk de huidige hoge inflatie van rondom de 6% op de kaart en hamert er op dat die reparatie terug dient te komen in de Cao.

Wat staat er op de agenda?
Ondertussen is er een agenda opgesteld met een tijdslijn wanneer we specifiek de verschillende belangrijke Cao-thema’s gaan bespreken. Om te beginnen wordt aanstaande maandag (14 februari) het overleg voortgezet met het onderwerp Werk- en Rusttijden Regeling (de WRR). Denk daarbij aan het eventueel introduceren van vroeg/laatprofielen, de burgermansweekenden, twee keer slapen binnen 24 uur, achterwaarts roterende roosters en hoe om te gaan met de lange duty’s, van meer dan 12 uur.

Heb je vragen en/of opmerkingen, aarzel dan niet en neem contact op met ons, we zijn er voor jullie!   

Lauren Klaasen & Antonie Kloots
VNC Sectiebestuurders Transavia
sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

Word nu ook lid/Become a member

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA