Opsturen KLM crew uitsluitend in C-class

24 mrt. 2020
De VNC insteek in de overleggen met KLM rondom aanpassen regels rondom ‘opstuur crew’ is heel helder geweest: wat betreft ons vindt ‘opsturen van crew’ nu uitsluitend in de C-class plaats! De gezondheid van collega’s heeft voor de VNC topprioriteit. In het overleg met KLM is dit zojuist overeengekomen!

Als we met z’n allen moeten voldoen aan de RIVM maatregelen, denk aan 1,5 meter afstand houden, moet KLM zich daar ook aan houden.    

Enige juiste oplossing
Dat de VNC continu heeft gepleit om per direct - voor de duur van in ieder geval de aangepaste dienstregeling -  de XXDHC reizen of ‘opstuur’ van cabinebemanningsleden plaats te laten vinden in de World Businessclass (WBC) heeft nu geresulteerd in daden bij KLM.

Alleen in C-class kan crew zich aan de richtlijnen van het RIVM houden, onder andere de 1,5 meter afstand.
Voor wat betreft de VNC is dit zonder een greintje twijfel de enige juiste oplossing van een goede werkgever die de gezondheid van zijn medewerkers ook in daden laat prevaleren boven commercieel belang. Ook in
zware tijden...

KLM sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA