• home
  • Actueel
  • Oproep VNC aan KLM directie: trek -1 maatregel in en beslecht pensioendiscussie

Oproep VNC aan KLM directie: trek -1 maatregel in en beslecht pensioendiscussie

23 sep. 2016

Op de dag dat het KLM cabinepersoneel via de media en later van KLM hoorde dat men met -1 CA op ICA wil gaan vliegen kwam dit filmpje http://www.youtube.com/watch?v=XYs4UTJoEqw&sns=em van topman Air France-KLM onder de naam Trust Together.
Topman Air France/ KLM: vertrouwen is een fundamentele basis
De heer Janaillac  zegt daarin letterlijk dat binnen de gehele groep AIR FRANCE KLM alleen geluisterd zal worden tot en met oktober 2016 en nog geen actie zal worden ondernomen om zodoende eerst het vertrouwen te herstellen...

Met gestrekt been paniekvoetbal spelen
De KLM directie is uiteraard op de hoogte van deze boodschap maar houdt zich er niet aan. Sterker nog zij gaat met gestrekt been het veld op voor een potje paniekvoetbal. De VNC vindt het onbegrijpelijk en absurd dat als de de grootste baas van de gehele groep iets neerzet, dat KLM vervolgens het compleet tegenovergestelde doet. Dit hebben we de KLM directie ook in een brief laten weten en eveneens gevraagd om de -1 maatregel terug te trekken en het vertrouwen van het cabinepersoneel proberen te herstellen. We wachten een antwoord af en houden jullie op de hoogte.

VNC bereid tot constructief cao overleg
Verder roept de VNC de KLM directie op om het pensioenconflict te beslechten. Zolang KLM nog 50,- miljoen euro van het cabinekorps op zak heeft, kan het niet zo zijn dat daar bovenop een maatregel wordt ingevoerd die nog eens 4% productiviteitsverhoging van het cabinepersoneel eist. De bedragen staan in schril contrast met de 4,5 miljoen euro die het kost om de seizoenskrachten voor de winterdienst in te zetten.

De VNC is bereid tot constructief overleg over de cao als de directie gehoor geeft aan het wegnemen van deze twee belangrijke misstanden.

KLM sectiebestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA