• home
  • Actueel
  • Opnieuw uitvraag meerwerk deeltijders Transavia

Opnieuw uitvraag meerwerk deeltijders Transavia

8 okt. 2021
Afgelopen week is het percentage van niet inzetbare crew wederom enorm gestegen en daarom doet Transavia opnieuw een uitvraag voor het tijdelijk ophogen van deeltijdcontracten tot en met 7 november.

Door de grote uitval van crew wegens (langdurig) ziekte of verkoudheidsklachten, wordt het steeds moeilijker om de productie en dus het bemensen van vluchten rond te krijgen. Er worden inmiddels andere maatschappijen ingehuurd om vluchten uit te voeren en er worden vluchten geannuleerd.

Meerwerk
Transavia heeft contact met VNC gezocht en gevraagd of er wederom een afspraak gemaakt kan worden voor het tijdelijk ophogen van deeltijdcontracten. Op deze manier kunnen de vluchten hopelijk alsnog van de benodigde crewleden kunnen worden voorzien.
Er komt een uitvraag onder deeltijders om tijdelijk het contract op te hogen. Dit is op vrijwillige basis. Deze oplossing vraagt flexibiliteit van de medewerker, van de VNC en van het bedrijf.

Tijdelijke afspraak
Collega’s die hun contract tijdelijk ophogen, kunnen een enkele standby ingedeeld krijgen, hiermee wordt afgeweken van de cao. De VNC heeft hiervoor toestemming gegeven gedurende de looptijd van de afspraak. Deze uitzondering op de regel geldt niet voor de collega’s die hun contract niet tijdelijk ophogen, behalve bij oproep uit standby of annulering van een vlucht, zoals reeds vastgelegd in de cao.

Praktische zaken
De eventuele ophoging zal bij het salaris in november verrekend worden. De extra VE’s worden handmatig in het systeem verwerkt, deze zullen binnenkort ook zichtbaar zijn.

Mocht je hierover nog vragen hebben, dan kun je een mail sturen naar sectiebestuur.transavia@vnconline.nl.

Angela Visser & Antonie Kloots
sectiebestuur Transavia

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA