• home
  • Actueel
  • Onrust bij transavia over kostenverhoging P12 parkeerpas

Onrust bij transavia over kostenverhoging P12 parkeerpas

11 feb. 2020
Afgelopen week heeft het transavia cabinepersoneel een nieuwsbrief ontvangen vanuit de salarisadministratie met daarin een aangekondigde verhoging van de kosten voor voornamelijk de P12 parkeerpas.

Daar waar transavia de helft van de parkeerpas betaalt, moet de medewerker met een P12 pas namelijk ook het verschil in kosten betalen tussen de P12 en P30/40/5-pas. Dit is zo afgesproken in de cao. De aangekondigde kostenverhoging is nu voortgekomen uit een besluit vanuit de Schipholgroup.

Voorstellen over vergoeding parkeerpas
We snappen wij dat er wat weerstand komt vanuit de collega’s die op dit moment een P12 pas hebben. Vooral ook omdat de vliegers dit niet lijken te betalen. Het is al zeker 15 jaar geleden dat er tijdens de cao bij de vliegers is afgesproken dat zij de parkeerpas niet hoeven te betalen, waarbij er toen bij cabine is gekozen voor een extra beetje loonsverhoging.
In de cao-voorstellenbrief van de VNC, die jullie in december hebben ontvangen, is te lezen dat de VNC wel opnieuw het voorstel heeft neergelegd bij transavia om de kosten van de parkeerpas door de werkgever te laten betalen. Een zaak die nu actueler is dan ooit.

Vandaag hebben we vragen gesteld aan transavia omtrent deze kwestie en zijn we nog in afwachting van een reactie hierop.

Zodra wij hier meer informatie over hebben, horen jullie van ons.

sectiebestuur transavia
Angela Visser & Antonie Kloots

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA