• home
  • Actueel
  • Onrust bij jaarcontractanten KLM over dienstverband

Onrust bij jaarcontractanten KLM over dienstverband

28 feb. 2020
Bij de VNC servicedesk komen in toenemende mate verontruste berichten binnen van KLM collega’s wiens jaarcontract op korte termijn afloopt. Zij maken zich zorgen dat, gezien de huidige ontwikkelingen met betrekking tot het Corona -virus, hun tijdelijke contract niet zal worden omgezet in een vast contract.

Er zijn zelfs berichten op social media verschenen die stellig beweren dat enkelen dit al te horen hebben gekregen.

Eventuele wijzigingen gebeuren in overleg
De VNC heeft de afspraak met KLM dat bij goed functioneren een contract voor Bepaalde Tijd (jaarcontract) in principe zal worden omgezet naar één voor Onbepaalde Tijd. Mochten er andere, zwaarwegende redenen zijn om dit niet te doen, zoals aantoonbaar slechtere resultaten door economische omstandigheden, dan kan KLM van deze afspraak afwijken. Maar dat zal altijd in overleg met de cabinebonden moeten gaan.

Vooralsnog heeft KLM nog geen blijk gegeven van plannen in die richting en is er geen contact gezocht met de VNC om deze zaak te bespreken.

Wij hebben echter begrip voor de zorgen van onze leden, houden de situatie scherp in de gaten en zullen KLM vragen om waar mogelijk de onrust weg te nemen en duidelijkheid te verschaffen.

KLM sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA