• home
  • Actueel
  • Onrust bij eenjaarscontractanten KLM cabinepersoneel na mail OR

Onrust bij eenjaarscontractanten KLM cabinepersoneel na mail OR

26 mrt. 2020
Wij krijgen veel verontruste reacties van onze leden met een bepaalde tijdscontract (eenjaarscontractanten). Zij hebben net de mail van de Ondernemingsraad ontvangen waarin wordt gerefereerd aan het gedwongen afscheid nemen van collega’s die nog niet in vast dienstverband zijn.

Wij hebben direct contact opgenomen met de OR en uitgelegd dat dit verkeerd kan overkomen bij de betreffende cabinecollega’s. De OR laat weten deze tekst in zijn algemeenheid te bedoelen voor onder andere uitzendkrachten, ingehuurde mensen etc. en niet specifiek gaat over de eenjaarscontractanten bij het cabinekorps.

Insteek VNC blijft: behoud de jaarcontractanten
Dat klopt ook want dit onderwerp ligt niet bij de OR maar bij de VNC op tafel. De insteek van de VNC is en blijft tegenover KLM dat wij voor behoud van de jaarcontractanten zijn! De nieuwe Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) vanuit de overheid biedt daarvoor ook financiële tegemoetkoming dus kansen. Werkgevers kunnen dus ook werknemers met flexibele contracten met behulp van de tegemoetkoming in de loonkosten in dienst houden. Dit is waar de VNC zich sterk voor maakt, wij willen dus dat KLM die mogelijkheden aangrijpt om deze collega’s in dienst te houden. Wij zijn in afwachting van een reactie van KLM.

KLM sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA