• home
  • Actueel
  • Onderzoek alternatieve uitvoeringsvormen pensioen cabinepersoneel

Onderzoek alternatieve uitvoeringsvormen pensioen cabinepersoneel

21 apr. 2016

Dit jaar zijn we hiermee in een werkgroep verder gegaan, met als doel dus te onderzoeken of het pensioenresultaat verbetert kan worden bij hetzelfde premieniveau. Met welke uitvoeringsaspecten hebben we dan te maken, en wat zijn de voor- en nadelen van de alternatieven. Vanaf 1 januari 2020 is de huidige uitvoeringsvorm niet meer mogelijk.

In de huidige situatie wordt het pensioen van het cabinepersoneel uitgevoerd door de Stichting Pensioen Transavia Grond en Cabine (SPTGC). Zij voeren de pensioenregeling van het grond- en cabinepersoneel van transavia uit. Je betaalt maandelijks een premie die ingehouden wordt van je salaris (dit kun je ook terugzien op je salarisstrook). Deze premie komt in een gezamenlijke pot met geld, die in de huidige situatie wordt belegd door verzekeraar Aegon. Wat de VNC nu in deze werkgroep heeft onderzocht, is of deze pot met geld ergens anders een beter resultaat geeft; dus meer oplevert met dezelfde maandelijkse premie. Er zijn drie werkgroepoverleggen geweest en op 11 mei zal de VNC de voorlopige conclusies van deze werkgroep met transavia bespreken.

Voor veel mensen is het pensioen een ver-van-mijn-bed-verhaal. Pas naarmate mensen ouder worden raken ze geïnteresseerd en wil men weten hoe het precies zit. Het is echter handig om te weten hoe jouw pensioen wordt opgebouwd. Vanaf je 21e jaar betaal je er immers elke maand voor. Afgelopen jaar heeft de VNC meerdere pensioenbijeenkomsten georganiseerd, en ook dit jaar zullen we dit doen om bovenstaande toe te lichten. Te zijner tijd zullen we jou hiervoor uitnodigen.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben over dit of jouw pensioen in zijn algemeenheid, neem dan contact met ons op via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

Sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA