• home
  • Actueel
  • Nucleaire top en slechte bereikbaarheid Schiphol

Nucleaire top en slechte bereikbaarheid Schiphol

14 feb. 2014

Door de grote nucleaire top - Nuclear Security Summit (NSS) - op maandag 24 en dinsdag 25 maart in Den Haag, zal Schiphol en omgeving rondom deze dagen nauwelijks te bereiken zijn. Met de komst van zo'n 60 wereldleiders, 5000 delegatieleden en 3000 journalisten wordt de luchthaven
Door de grote nucleaire top - Nuclear Security Summit (NSS) - op maandag 24 en dinsdag 25 maart in Den Haag, zal Schiphol en omgeving rondom deze dagen nauwelijks te bereiken zijn. 

Met de komst van zo'n 60 wereldleiders, 5000 delegatieleden en 3000 journalisten wordt de luchthaven Schiphol uit veiligheidsredenen al vanaf het weekend van 22 en 23 maart tot en met 26 maart - wanneer de delegaties terugkeren - zo goed als hermetisch afgesloten.

Dat dit enorme negatieve gevolgen gaat hebben voor de bereikbaarheid van de luchthaven mag duidelijk zijn. Zo is zeker de snelweg A4 van Schiphol- Den Haag en de A44 (gedeeltelijk) dicht en wordt de A5 volledig afgesloten. Weggebruikers in het randstedelijke gebied - Amsterdam; Den Haag; Rotterdam; Wassenaar; Leiden; Katwijk; Noordwijk; de Bollenstreek en de Haarlemmermeer - dienen rekening te houden met zeer ernstige verkeershinder.

Thuiswerk advies van overheid is onmogelijk
Een van de adviezen vanuit de overheid is makkelijk gegeven: werk zoveel mogelijk vanuit huis... Dat is in ons vak onmogelijk dus wat heeft de regering dan nog voor overgebleven goede raad? Laat tussen 22 en 26 maart de auto zoveel mogelijk staan en maak gebruik van het openbaar vervoer, houd rekening met lange reistijden en de slechte bereikbaarheid van de Randstad.

Verontruste leden
Bij de VNC komen inmiddels berichten binnen van verontruste leden over de wens om op tijd te komen en de operatie niet te verstoren. Echter, ook de eventuele consequenties mocht dat onverhoopt niet lukken houden de gemoederen bezig. Naar aanleiding hiervan hebben we een mail aan alle werkgevers van onze leden (ArkeFly, KLC, KLM en transavia.com) gestuurd met het verzoek om duidelijke communicatie. Daarnaast wijzen we hen er op om eventuele passende maatregelen te nemen om de operatie niet in gevaar te brengen. Het kan volgens de VNC in deze uitzonderlijke situatie niet zo zijn dat er slechts wordt gewezen op de eigen verantwoordelijkheid van cabinepersoneel inzake het tijdig melden. Houd dus de websites in de gaten voor nieuws en eventuele adviezen of aanpassingen van vluchtschema's.

Een klein lichtpuntje voor degenen met een aversie tegen de Polderbaan: die zal vanaf 10 maart al buiten gebruik zijn want deze gaat fungeren als "parkeerterrein' voor de vele regeringstoestellen. Het reguliere vliegverkeer wordt verdeeld over de overige vier start- en landingsbanen.

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA