• home
  • Actueel
  • Nog twee dagen om te stemmen inzake acties cabinepersoneel transavia

Nog twee dagen om te stemmen inzake acties cabinepersoneel transavia

5 sep. 2017
Zoals jullie weten heeft het VNC sectiebestuur aan transavia een ultimatum gesteld om voor 4 september jl. te reageren in verband met een eis voor een structurele loonsverhoging van 3 procent voor het cabinepersoneel: 1,5 procent per 1 januari 2017 en 1,5 procent per 1 januari 2018, voor een cao die loopt tot en met 31 december 2018. De VNC voelt zich genoodzaakt om acties te gaan voeren omdat transavia nog niet over de brug is gekomen met een voorstel dat wij positief aan de leden kunnen voorleggen. Deze acties zullen bestaan uit werkonderbrekingen.

Werkonderbrekingen
Als voorbereiding op deze cabine-acties bij transavia vindt er momenteel een digitale stemronde plaats. Tijdens deze stemronde kunnen de VNC leden van transavia zich uitspreken ‘voor’ of ‘tegen’ de uit te voeren werkonderbrekingen te zijn. We zullen starten met korte werkonderbrekingen die we langzaam zullen opvoeren. Voordat er tot actie kan worden overgegaan, dient een meerderheid van de uitgebrachte stemmen voor de actie te zijn. Inmiddels heeft de eerste actievergadering plaatsgevonden. Morgen vindt de tweede actievergadering plaats.
 
Digitaal stemmen
Voor de volledigheid vermelden wij nogmaals dat VNC helaas genoodzaakt is tot actie over te gaan aangezien het cao-overleg met de werkgever na vele pogingen is stukgelopen. De looneis van 1,5% per  jaar over de jaren 2017 en 2018 zijn volgens de VNC-leden een niet meer dan billijke vraag gebleken.
 
De vraag die je daarom vanaf maandagochtend 4 september in je mailbox hebt ontvangen (een link afkomstig van secretariaat@vnconline.nl via surveymonkey.com) is de hieronder gestelde:
 
Ik geef als VNC-lid toestemming dat het sectiebestuur overgaat tot acties richting transavia.
 
Ieder transavia VNC-lid kan één keer een stem uitbrengen. Het is belangrijk om te weten dat stemmen in dit geval alleen via de digitale weg mogelijk is. Het is dus niet mogelijk om op de actievergaderingen te stemmen!

Actievergaderingen
De stemronde sluit op woensdag 6 september om 14:00 uur voor het begin van de tweede actievergadering. De stemmen zullen ook in deze tweede en tevens laatste actievergadering worden geteld. De actievergadering zal woensdag op het VNC kantoor te Schiphol-Oost plaatsvinden van 14:00-16:00 uur. Hierin zullen we het actietraject uitgebreid met jullie bespreken.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl


Sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA