• home
  • Actueel
  • Nog te weinig beweging in overleg met KLM, VNC gaat zich beraden

Nog te weinig beweging in overleg met KLM, VNC gaat zich beraden

23 sep. 2020
Vanochtend was een aantal uur ingeruimd voor de voortgang van de onderhandelingen tussen de cabinebonden en KLM. Aan het eind van het teleurstellende overleg van afgelopen maandag had de VNC de oproep aan KLM gedaan om met een sterk verbeterde reactie te komen, met name op de voor ons zo belangrijke punten in het Sociaal Plan: terugkeergarantie en suppletie.

Vandaag hebben wij geconstateerd dat KLM weliswaar aanpassingen in hun voorstellen heeft gedaan, maar dat dit slechts een minimale beweging is en niet de grote stappen die in onze optiek gerechtvaardigd en, gezien de naderende datum van 1 oktober, noodzakelijk zouden zijn.

Onvoldoende voor onze leden
De VNC was de eerste vakbeweging die afgelopen donderdag in het belang van KLM een grote stap heeft gezet door in principe akkoord te willen gaan met haar voorstel omtrent het inleveren van loon langs de staffel van de overheid. Wij willen absoluut onze verantwoordelijkheid nemen om KLM zo gezond mogelijk uit deze crisis te laten komen. Vanaf het begin hebben wij duidelijk aangegeven dat een fatsoenlijk Sociaal Plan, met een suppletieregeling en een terugkeergarantie in de eigen functie met behoud van arbeidsvoorwaarden, daarbij randvoorwaardelijk is.

De minimale bijstelling die KLM nu ten opzichte van afgelopen maandag heeft gedaan is in onze optiek verre van toereikend vanuit de verantwoordelijkheid die wij naar onze leden hebben. KLM deelt deze verantwoordelijkheid ook en wij vinden het dan ook onbegrijpelijk dat zij ons niet tegemoet willen komen op deze voor het cabinepersoneel zo belangrijke punten.

Voor komende vrijdag staat de op een na laatste overlegdag tussen KLM en de cabinebonden gepland. De VNC beraadt zich op de vervolgstappen in dit proces.

KLM sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA