• home
  • Actueel
  • Nog langere terugwerkende kracht van de XL sector pay bij easyJet

Nog langere terugwerkende kracht van de XL sector pay bij easyJet

19 jan. 2017

Vandaag, donderdag 19 januari, maakte easyJet bekend dat ze de met de VNC afgesproken XL sector pay met nog langere terugwerkende kracht zal uitbetalen. Vanaf het moment dat op de Amsterdam basis XL sectoren worden gevlogen krijgt het cabinepersoneel alsnog de betaling voor deze sectoren.
Begin vorig jaar maakten de VNC en easyJet  een afspraak over XL sector pay voor cabinepersoneel. Toen werd al een beperkte terugwerkende kracht van die betaling afgesproken. Nu doet easyJet daar nog een schepje bovenop. Er wordt teruggekeken tot het moment dat XL sectoren vanaf Amsterdam gevlogen zijn. De betaling zal automatisch bij het salaris worden opgeteld en iedereen kan dit extraatje al bij het salaris van februari verwachten. De VNC is blij met deze beslissing, want sectoren die gevlogen worden moeten ook correct betaald worden. Het mag dan zo zijn dat het in eerste instantie niet de bedoeling was om XL sectoren vanaf Amsterdam te gaan vliegen, maar als die dan toch gevlogen worden moet de betaling ook goed geregeld zijn. Dat wordt nu gelukkig rechtgezet.

VNC bestuur
 

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden, jouw toekomst en jouw pensioen! Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Wil je lid worden? Mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA