Nog altijd operationele problemen bij KLM

14 okt. 2022
Tijdens een digitale meeting heeft KLM vanochtend alle overlegpartners geïnformeerd over de stand van zaken in de operatie op Schiphol. Operationeel directeur Maarten Stienen gaf aan zich genoodzaakt te zien om zowel op de korte als lange termijn in te grijpen in het netwerk en zowel Europese- en ICA vluchten te cancelen. KLM zal tevens stoelen gaan blokken en vluchten iets later of eerder laten vertrekken, om zo piekbelasting van (grond)personeel te voorkomen.

De oorzaak van dit alles is de uiterst onzekere situatie op Schiphol: zowel de luchthaven als KLM zelf kampen nog altijd met personeelstekorten, een probleem dat zeer lastig op te lossen blijkt, zowel in de luchtvaart als in andere sectoren.

De VNC betreurt de aangekondigde acties en dan met name de gevolgen die deze wederom op korte termijn gaan hebben op de stabiliteit in de roosters, de (reeds gepubliceerde) indeling en dus ook het sociale leven van cabinepersoneel. We hebben echter begrip voor het feit dat KLM deze acties onderneemt om zoveel mogelijk rust en stabiliteit in de operatie te krijgen en ook voor passagiers meer duidelijkheid en zo min mogelijk annuleringen voor de korte termijn. KLM verwacht over ongeveer 5 weken een stabieler en meer betrouwbaar netwerk te hebben voor passagiers en crew. Daarnaast heeft KLM aangegeven dat zij niet verwacht dat deze operationele problemen zullen leiden tot mindere groei voor KLM op lange termijn.

We kunnen ons voorstellen dat het voor onze leden bijzonder vervelend is als het rooster op het laatste moment verandert en dat het niet altijd duidelijk is wat de regels omtrent deze last minute aanpassingen zijn. Heb je vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze servicedesk, zij zitten klaar voor steun en advies: servicedesk@vnconline.nl of 020 - 5020480

Roberto Tunzi, Marije Kroese, Carolina Bouwer, Ivo Kruse Koster, Ingrid Brama, Chris van Elswijk
KLM Sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA