• home
  • Actueel
  • Nog altijd geen concreet loonbod KLM: bonden bereiden vervolgstappen voor

Nog altijd geen concreet loonbod KLM: bonden bereiden vervolgstappen voor

21 aug. 2019
KLM voldoet na ontelbare oproepen nog altijd niet aan de voorwaarde die de werknemersvertegenwoordigers gezamenlijk hebben gesteld: een concreet en substantieel verbeterd structureel loonbod dat recht doet aan de inzet van het personeel in de afgelopen jaren.

In  reactie op het afgelopen maandag verstreken ultimatum van alle cao-overlegpartners - die de arbeidsvoorwaarden voor het volledige KLM personeel uitonderhandelen - heeft KLM de gezamenlijke bonden nog steeds niets concreets voorgeschoteld.

Steeds hetzelfde liedje
Keer op keer gaat bij het bedrijf dezelfde langspeelplaat op met slechts een uitnodiging voor (informeel) overleg zonder dat er wordt voldaan aan het vereiste substantieel verbeterde loonbod. De VNC en andere bonden betreuren de starre houding van het KLM management die al vanaf de start de cao-onderhandelingen frustreert. Naast de gezamenlijke petitie https://www.brengpieterinbeweging.nl met als doel om beweging te krijgen in de rigide houding van KLM, beraden we ons inmiddels op vervolgstappen.

Actiecomité
In onze Ledenraadsvergadering van deze maand kreeg het KLM sectiebestuur van de leden het mandaat mee  om acties voor te bereiden indien KLM volhardt in haar irreële opstelling. Met dit mandaat bereidt de VNC onder andere het inrichten van een actiecomité voor. We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

KLM sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Het gaat om jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en dus jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel.

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA