Nieuws omtrent EasyJet

17 jul. 2014

De VNC was vandaag bij de persconferentie over de komst van een EasyJet basis op Schiphol in het voorjaar van 2015. De ommezwaai van EasyJet is opmerkelijk, eerder vond zij Schiphol te duur om een nieuwe basis te openen. Op de vraag of er aan EasyJet een voordelige deal is aangeboden De VNC was vandaag bij de persconferentie over de komst van een EasyJet basis op Schiphol in het voorjaar van 2015. De ommezwaai van EasyJet is opmerkelijk, eerder vond zij Schiphol te duur om een nieuwe basis te openen
Op de vraag of er aan EasyJet een voordelige deal is aangeboden, werd ontkennend gereageerd.
Te druk op Schiphol

Overigens staat de beslissing van Schiphol om EasyJet binnen te halen haaks op de uitgebrachte visie van de zogenaamde Alderstafel. Dit adviesorgaan, waarin Schiphol zelf deelnam, bepaalde de ontwikkeling van Schiphol tot 2020. Een van de conclusies was dat het op de luchthaven Schiphol te druk wordt. Voor de toekomst is daarom een maximum aantal vluchtbewegingen vastgesteld van 510.000 per jaar. Deze waren bestemd voor de lijnvluchten, daarentegen zouden de low cost vluchten vanaf Lelystad vertrekken. Waarom en op welke manier Schiphol dan toch EasyJet gaat faciliteren, is nog onduidelijk.
De VNC staat voor behoud van werkgelegenheid en goede arbeidsvoorwaarden van cabinepersoneel! Daarom vragen we KLM, KLC en transavia.com wat voor effect een en ander kan hebben op de concurrentiepositie en hoe zij hierop denken in te spelen. Zodra er nieuws, zullen we jullie uiteraard informeren.
VNC bestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA