• home
  • Actueel
  • Nieuwe KLM werkonderbreking: 40 minuten morgen!

Nieuwe KLM werkonderbreking: 40 minuten morgen!

3 nov. 2016

Vandaag is er veelvuldig door cabinecollega’s aan de werkonderbrekingen van 30 minuten deelgenomen. Het percentage kunnen we pas later vanavond bekendmaken omdat de actie nog gaande is. We communiceren de uitslag via ons web en social media en morgenochtend via de mail.
Het door KLM aangespannen kort geding tegen VNC en FNV cabine is ook morgen, vrijdag 4 november, en wel om 11.00 uur in de rechtbank Noord-Holland Jansstraat 81 te Haarlem. Dit gaat over het al dan niet voldoen aan overlegverplichting en verder geplande acties. We houden jullie hiervan op de hoogte.

Doe ook morgen massaal mee
Ondertussen gaan morgen de werkonderbrekingen van 40 minuten door want deze zijn rechtmatig en bekend bij KLM. De KLM spelregels hebben jullie inmiddels ontvangen op je KLM4u.com mailadres. Bij deze vind je onze uitleg&instructies.

Sterker signaal naar KLM
De werkonderbreking van 40 minuten gaat direct in na de cabin crew briefing voor iedere vlucht van KLM die vanaf Schiphol vertrekt op vrijdag 4 november tussen 05.00 en 23.00 uur. We roepen iedereen - VNC & FNV cabine en (nog) niet leden - die morgen moet vliegen op om opnieuw massaal gehoor te geven aan deze vorm van protest. De -1 CA maatregel moet van tafel maar KLM komt na 5 dagen van werkonderbrekingen door bijna 60% van haar cabinekorps en niet te vergeten alle pogingen via gesprekken van de 2 cabinebonden, de GC31 en de KLM Ondernemingsraad niet terug op de -1 CA maatregel.

Niet leuk maar noodzakelijk
Doe massaal mee en laat KLM zien dat zij de wijsheid moeten opbrengen om hun eenzijdige -1 CA maatregel terug te draaien. Het gaat ten koste van de service aan onze passagiers en ten koste van het cabinepersoneel. Het is niet leuk maar noodzakelijk om mee te doen, de VNC is er in 70 jaar altijd uitgekomen door in gesprek te gaan maar KLM’s nieuwe tactiek van opleggen ipv overleggen moet worden gestopt.

Ook vrijdag zijn er supportteams van de VNC en FNV cabine leden rondom het BMC zijn om vragen van collega’s te beantwoorden!

KLM sectiebestuur

 

 

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA