• home
  • Actueel
  • Nieuwe KLM werkonderbreking: 30 minuten donderdag aanstaande!

Nieuwe KLM werkonderbreking: 30 minuten donderdag aanstaande!

1 nov. 2016

KLM komt na 4 dagen van werkonderbrekingen door bijna 60% van haar cabinekorps  en niet te vergeten alle pogingen via gesprekken van de 2 cabinebonden, de GC31 en de KLM Ondernemingsraad niet terug op de -1 CA maatregel. De VNC en FNV cabine hebben gisteren al bij KLM aangekondigd dat, als zij niet de gewraakte -1 CA maatregel terugtrok, er werkonderbrekingen van 30 minuten zaten aan te komen.
KLM gaat niet in op onze voorwaarden en daarom is zojuist opnieuw een brief uitgegaan waarin we bij KLM de actie van donderdag 3 november aankondigen.

De werkonderbreking van 30 minuten gaat direct in na de cabin crew briefing voor iedere vlucht van KLM die vanaf Schiphol vertrekt op donderdag 3 november tussen 05.00 en 23.00 uur. We roepen iedereen die aanstaande donderdag moet vliegen op - VNC & FNV en (nog) niet leden - om opnieuw massaal gehoor te geven aan deze vorm van protest.

KLM blauw wordt schaamrood
We zijn als cabinepersoneel aangenomen op eigenschappen als oplossingsgericht en serviceminded, dat weet KLM ook als geen ander. Daarom hebben we heel lang de hoop gekoesterd dat we er middels gesprekken en eerlijke oplossingen uitkwamen, iets dat 70 jaar lang is gelukt. Nu dat niet meer lukt omdat KLM ons pensioengeld parkeert op het hoofdkantoor en daarnaast de -1 CA maatregel doordrukt, wordt zowel de klant als het cabinekorps gedupeerd. De eerste ervaringen van crews met -1 CA zijn binnen en dat zijn niet wat het KLM blauwe trots oproept maar iets dat schaamrood op de kaken geeft.

Doe massaal mee en laat KLM zien dat zij moeten terugkomen op hun eenzijdige besluiten.

Morgen zal KLM de spelregels rondom deze werkonderbreking met ons bespreken en komen we daar bij jullie op terug met de instructies die uit dat overleg komen.

Er zullen donderdag ook supportteams van VNC en FNV cabineleden rondom het BMC zijn om vragen van collega’s te beantwoorden!

KLM sectiebestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA