• home
  • Actueel
  • Nieuwe in- en doorstroom KLM cabinecollega's

Nieuwe in- en doorstroom KLM cabinecollega's

10 feb. 2014

Zoals de VNC al eerder meldde geeft de KLM planningsstand aan dat de winterproductie naar beneden is bijgesteld en er voor de zomer van 2014 een forse productiestijging te zien is. De winterdip en zomerpiek zijn terugkerende fenomenen die op aandringen van de VNC worden opgevangen door
Zoals de VNC al eerder meldde geeft de KLM planningsstand aan dat de winterproductie naar beneden is bijgesteld en er voor de zomer van 2014 een forse productiestijging te zien is. De winterdip en zomerpiek zijn terugkerende fenomenen die op aandringen van de VNC worden opgevangen door doorstroom vanuit KLC en uitvragen van meer- en minderwerk. 

Deze tools werpen hun vruchten af, want de ruim 250 aanvragen voor structureel meerwerk en de 500 aanvragen voor tijdelijk meerwerk zijn toegekend. Bovendien stromen bijna 100 KLC collega's door naar KLM. Hierdoor is de (her)invoering van de zogenaamde seizoen CA - met een tijdelijk contract van maximaal 6 maanden - onnodig.

De VNC hamert er bij het bedrijf continu op dat het met de flexibiliteit van het huidige cabinepersoneel altijd is gelukt om de productie goed uit te voeren. KLM beloofde daarop dat eventuele seizoen CA's pas als laatste optie zouden worden ingezet, ofwel na doorstroom vanuit KLC; uitvraag van meer- en minderwerk; non-actief en inzet van flexers.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
De instroom van 96 collega's vanuit KLC is inmiddels gestart en ook zijn er 26 Asian Cabin Crew (ACC) collega's bij KLM begonnen. Daarnaast begint binnenkort de eerste basiscursus met 14 nieuwe collega's die zijn geworven uit interne afdelingen. Tot slot zijn 96 eenbanders bijna klaar met hun tweebandercursus, volgen 24 collega's een promotietraining naar purser en start op korte termijn de promotie van 34 collega's naar senior purser. Wij wensen al deze collega's veel succes en plezier in hun nieuwe functies!

KLM sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA