Nieuwe cao Transavia oproepkrachten nabij

21 dec. 2022
In zowel november als december van dit jaar heeft er tussen de VNC en Transavia cao-overleg plaatsgevonden over de nieuwe cabine cao voor oproepkrachten. Vooralsnog was het laatste overleg afgelopen dinsdag 20 december.

Achter de schermen worden de komende weken de allerlaatste puntjes op de ‘i‘ gezet en is de verwachting dat het principeakkoord in de eerste week van januari aan de oproepkrachten bekend kan worden gemaakt.

Digitale ledenvergadering over het aanstaande principeakkoord
Om geen onnodige vertraging op te lopen bij dit akkoord en dus zonder oponthoud de verbeteringen voor de Transavia oproepkrachten te laten ingaan, schrijft het Transavia sectiebestuur van de VNC alvast op voorhand een digitale ledenvergadering uit.

Deze ledenvergadering zal plaatsvinden op:
Donderdag 19 januari van 14:00 uur tot 15:00 uur

Twee dagen voor de vergadering zullen alle aangemelde oproepkrachten de Teams link voor de vergadering per e-mail ontvangen. Via deze link kunnen de oproepkrachten zich via een formulier aanmelden voor de ledenvergadering. In dit formulier zal ook gevraagd worden op welk e-mailadres je de Teams link wilt ontvangen. Na de vergadering zal vervolgens een aantal dagen de digitale stemronde voor de nieuwe cao oproepkrachten worden opengezet. Hierover volgt in januari een separaat nieuwsbericht.

Tot slot willen we jullie vragen om ervoor te zorgen dat bij de VNC het juiste mailadres bekend is voor het versturen van de stemlink. Mocht je hier over twijfelen, geef dan voor de zekerheid je e-mailadres nogmaals door.

We hopen op 19 januari veel collega’s met een oproepkrachtencontract te spreken.

Lauren Klaassen & Antonie Kloots
Transavia sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. De contributie kun je (grotendeels) terugkrijgen via de cafetariaregeling. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel.

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA