Nieuw cao-akkoord: gebruik je stem!

17 okt. 2017
Van 23 tot en met 27 oktober kunnen VNC-transavialeden stemmen op een nieuw cao-onderhandelingsresultaat. In dit voorstel krijgt het cabinepersoneel een structurele loonsverhoging van 3 procent: 1,5 procent per 1 december 2017 en 1,5 procent per 1 april 2018 - zonder dat er arbeidsvoorwaarden voor moeten worden ingeleverd.

De FNV beweert nog steeds dat de structurele loonsverhoging van 3 procent gekoppeld is aan WRR-aanpassingen. Maar wie het cao-onderhandelingsresultaat goed leest, ziet dat hier geen sprake van is. Het sectiebestuur en de jurist van de VNC zijn niet over één nacht ijs gegaan met de totstandkoming van dit akkoord. Zoals we al vaak hebben uitgelegd, wordt er met dit onderhandelingsresultaat alleen toegezegd dat we mee zullen werken aan een onderzoek naar WRR-aanpassingen. Op dit moment wordt er geen overleg gevoerd en dat zal ook pas gebeuren als er een cao-akkoord is.

Kritisch
De VNC is altijd kritisch geweest als het gaat om aanpassingen in de WRR. We vinden nu eenmaal dat eventuele aanpassingen een verbetering moeten opleveren voor het cabinepersoneel. En als er dan aanpassingen worden gemaakt, zijn het de VNC-leden, jullie dus, die bepalen of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Daar wordt gewoon over gestemd.

In het kort
* De structurele loonsverhoging is onvoorwaardelijk en onomkeerbaar als een meerderheid van de stemmers vóór het cao-onderhandelingsresultaat stemt.
* Eventuele WRR-aanpassingen zijn pas mogelijk als de daadwerkelijke aanpassingen worden voorgelegd aan én goedgekeurd door de VNC-leden.

De VNC legt het cao-onderhandelingsresultaat neutraal aan jullie voor. Iedereen bepaalt straks voor zichzelf wat hij of zij gaat stemmen. De VNC vindt het belangrijk dat jullie keuze weloverwogen en gebaseerd is op feiten.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

Sectiebestuur transavia

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA