• home
  • Actueel
  • My Journey: Loopbaanoriëntatie voor KLM cabinepersoneel

My Journey: Loopbaanoriëntatie voor KLM cabinepersoneel

18 mrt. 2019
Meer inzicht in je talenten, drijfveren en interesses en je eigen carrièrepad uitstippelen? Dat kan binnenkort via het nieuwe online KLM-platform My Journey. Hier kun je geheel vrijblijvend een loopbaanoriëntatie doen. Met My Journey hebben de VNC en KLM een afspraak uit de cao 2016-2019 ingevuld.

Na het verdwijnen van het Development Centre bleek er binnen het korps een hiaat in loopbaanbegeleiding te ontstaan. De VNC heeft er bij KLM op aangedrongen andere mogelijkheden te bieden om cabinepersoneel haar capaciteiten te ontdekken en verder te laten ontwikkelen. Een werkgroep met deelnemers vanuit de VNC en KLM is hard aan de slag gegaan om tegemoet te komen aan de eisen en wensen van alle partijen.

Bewuste loopbaankeuzes
Op My Journey kun je inzicht krijgen in ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik’ en je verdiepen in je kwaliteiten. Mocht je behoefte hebben aan een vervolgtraject, dan helpt het carrièreplatform je daarbij ook op weg. Het ondersteunt je met antwoorden op vragen als ‘wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden, wat kan ik hiervoor doen en wie kan me daarbij helpen?’ Zo kun je na de oriëntatiescan tips krijgen voor te volgen skills en sollicitatieadviezen voor bijvoorbeeld promotie of een carrièreswitch. Er is binnen KLM best veel aanbod van andere (neven)functies en de route ernaartoe wordt in MyJourney helder uitgelegd. Op die manier kun je tijdig en bewust loopbaankeuzes maken binnen of, als je wilt, zelfs buiten het cabinedomein.

Vrijwillig en veilig
De loopbaanscan wordt op vrijwillige basis en anoniem - in een veilige IT-omgeving - aangeboden. De privacy is geregeld via een certificering van PIA - Privacy Impact Analyse. De uitkomsten zijn dus vertrouwelijk, maar je kunt een en ander wel gebruiken bij een gesprek met je Manager Cabin Crew. Samen kun je bijvoorbeeld bekijken hoe en waar je de uitkomsten het beste kunt inzetten en wat daarvoor verder nodig is.
Dit hulpmiddel bij professionele én persoonlijke ontwikkeling is er om maximaal in te zetten op wat bij jou past. KLM ondersteunt je bij wat jij zelf wilt en waar je zelf voor kiest. Andere KLM afdelingen zijn ook geïnteresseerd in My Journey, maar vooralsnog heeft het cabinepersoneel de primeur.

Houd voor meer informatie en de start van My Journey de KLM news app in de gaten.

KLM bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA