Morgen multi-overleg met alle bonden en KLM

12 jul. 2022
De VNC en KLM vakbonden van alle domeinen gaan morgen (13 juli) gezamenlijk met KLM in multi-overleg over loon en looptijd voor het komende Cao-proces.  

In een paralleltraject zijn we ook nog aan de slag om het zo spoedig mogelijk stopzetten van de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage te realiseren.

Loon en looptijd
Een cao omvat drie kernelementen: looptijd, loon en inhoud. Wij als cabinevertegenwoordigers gaan het nu, in eerste instantie, alleen hebben over loon en looptijd. De vakbonden van het grond- en vliegerdomein zijn op inhoudelijke punten al wel met KLM in cao-overleg.

Inhoud
Inhoudelijke punten zullen in een later stadium aan bod komen en in de onderhandelingen een kleinere rol spelen dan gebruikelijk. Dit komt omdat de belangrijkste inzet op loonsverhoging is en doordat de kans groot is dat het een kortlopende cao gaat worden. Niettemin bereiden we ons alvast goed voor op het vervolg en hebben we door (Raads)leden reeds ingebrachte inhoudelijke punten naast loonsverhoging geïnventariseerd en naar jullie gecommuniceerd.

Mochten jullie als KLM leden naast het belangrijkste, te weten loonsverhoging, en de eerder gepubliceerde lijst inhoudelijke zaken nog dringende punten missen, stuur die dan in een mail aan secretariaat@vnconline.nl. Je hebt hiervoor tot en met 22 juli 2022 de tijd en daarna zullen we die inventariseren tijdens onze voorbereiding.

Leden infosessies
In onze KLM leden infosessies praten we jullie bij op de actualiteit en achtergronden, daarbij nemen we de tijd voor het beantwoorden van eventuele vragen. Jullie input is bovendien van groot belang. Donderdag 14 juli om 11.00 uur en dinsdag 26 juli om 15.00 uur zijn de eerstvolgende. Sluit aan en klik hier voor jouw aanmelding. We zien er naar uit jullie te zien/spreken!

Bedankt alvast namens Ivo Kruse Koster, Marije Kroese, Carolina Bouwer, Ingrid Brama,
Roberto Tunzi en Chris van Elswijk

KLM sectiebestuurders  

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA