Morgen KLM cabineoverleg

24 jun. 2020
Tijdens het KLM cabineoverleg morgen gaan we inzetten op middelen om bij voorkeur iedereen maar in ieder geval zoveel mogelijk collega’s binnen boord te houden. We hebben hiervoor ook input van leden gekregen, waarvoor dank! Naast de VVR zien wij mogelijkheden in (structureel) minderwerk, non-activiteit, ouderschapsverlof, deeltijd WW, het stimuleren van deeltijdpensioen en detachering.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Er is begrijpelijkerwijs eveneens veel te doen over ‘de achterkant van het coronaproces’: het ‘what if’ scenario, als het ondanks alle inspanningen toch op de afgrijselijke situatie van gedwongen ontslag zou uitdraaien.

Staatssteun en plannen
Het KLM management spreekt weliswaar over ‘een kleinere KLM’ maar de VNC heeft - evenmin als de andere werknemersorganisaties - nog geen inzicht gekregen in hoe hun herstructureringsplan, lees de krimp er uit zou zien. Daarnaast zijn we allemaal nog in afwachting van het toegezegde steunpakket vanuit de overheid met leningen en garanties en de voorwaarden die de politiek daaraan wil hangen.

Gestaag verder werken
Kortom: veel onzekerheid die bij ons allemaal leidt tot ongerustheid wat ons niet in de koude kleren gaat zitten. Ondertussen gaan wij gestaag verder met het uitwerken van de scenario’s ter voorkoming van zoveel mogelijk gedwongen ontslag, het beschermen van onze cao, het opzetten van een sociaal plan en het beantwoorden van vragen van leden.
Tot slot bedanken we iedereen die ons op wat voor wijze dan ook sterkte, succes en geluk wenst, dat geeft ons steun en moed. De vele dankwoorden en gebaren als bijvoorbeeld een doos welgemeende Merci en gisteren een Klavertjes vier plant zijn in barre tijden een mooie geste.

KLM Sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA