• home
  • Actueel
  • Mogelijke aantasting laatste afmeldtijd bij deeltijders transavia

Mogelijke aantasting laatste afmeldtijd bij deeltijders transavia

13 jul. 2020
De VNC heeft afgelopen week meerdere malen bij transavia aan de bel getrokken omdat er bij deeltijdcollega’s mogelijk sprake is van aantasting van de laatste afmeldtijd. Er vinden namelijk wijzigingen van vluchtschema’s plaats na publicatie van het rooster en dat is volgens ons schending van de laatst mogelijke afmeldtijd zoals die in de cao is vastgelegd.

We willen graag in contact komen met collega’s die deeltijd werken en hiermee te maken hebben of hebben gehad. Dan kunnen we die roosters checken en de voorbeelden in een volgende overleg met de werkgever tonen. Het mag uiteraard ook gaan over vluchten die al hebben plaatsgevonden en waar collega’s niet van de betreffende vluchten zijn afgehaald.
 
Aangedrongen op compensatie
Naast dat we bij transavia stevig ons ongenoegen hebben geuit over deze gang van zaken, hebben we eveneens heel duidelijk gesteld dat de laatst mogelijke afmeldtijd in de planning niet mag worden verschoven. Bovendien hebben we aangedrongen op een compensatie waar transavia momenteel echter nog geen gehoor aan wil geven. Het bedrijf wil wel met de bonden in gesprek hierover, er is namelijk een interpretatieverschil van de cao: je hebt een moment van planning en een moment van uitvoering. Totdat de uitvoering gaat lopen, is het planning. In de ogen van transavia lijkt daar nu een grijs gebied te zijn ontstaan.

Mail ons!
Graag zien we jullie ervaringen en roosters dus tegemoet zodat wij er verder mee aan de slag kunnen. Mail deze naar sectiebestuur.transavia@vnconline.nl.
Alvast bedankt,

sectiebestuur transavia
Angela Visser & Antonie Kloots

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA