Moeizaam cao overleg transavia

18 sep. 2020
Afgelopen week heeft de VNC twee keer met transavia aan de cao tafel gezeten. Gezien de ernst van de situatie waarin het bedrijf zich nu bevindt, is de VNC bereid mee te gaan met het voorstel van transavia om in deze cao periode (1 april 2020 – 31 maart 2022) geen loonsverhoging toe te kennen. De VNC heeft hier als voorwaarde aan gesteld dat er een goed en fair Sociaal Plan op tafel komt te liggen, voor het geval de situatie ontstaat dat er toch gedwongen ontslagen vallen. VNC en transavia denken echter totaal verschillend over de inhoud van het Sociaal Plan.  

De voorstellen van VNC voldoen aan de voorwaarden die overheid stelt om steun in de vorm van leningen en gerantstellingen te ontvangen. Dat heeft momenteel topprioriteit.
De VNC heeft het bedrijf aangegeven te willen overleggen over de toekomst van transavia en wat er nodig is om deze toekomst veilig te stellen.

transavia wil nog aanvullende bezuinigingsmaatregelen op de arbeidsvoorwaarden voor 1 oktober 2020 afspreken. De VNC ziet geen urgentie om in deze voorstellen al vóór 1 oktober in te regelen.
Het komende cao overleg staat voor volgende week donderdag gepland en de bonden zullen trachten daar gezamenlijk een doorbraak te bewerkstelligen.


Angela Visser en Antonie Kloots
sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA