Met de VNC op naar de Tweede Kamer

21 sep. 2015

De leden van de vaste Kamercommissie Infrastructuur en Milieu worden aanstaande woensdag (23 september) bijgepraat over ontwikkelingen op luchtvaartgebied tijdens een 'Luchtvaartnota'. De VNC zal met een afvaardiging aanwezig zijn bij dit Rondetafelgesprek 'Luchtvaartnota' in Den Haag.
De bijeenkomst is openbaar en vindt plaats in de Troelstrazaal van de Tweede Kamer van 10.15 tot 16.00 uur. Ben je geïnteresseerd dan kun je plaatsnemen op de publieke tribune!

Toekomstperspectief
Op de agenda staat onder meer de oproep aan de overheid om onze Nederlandse luchtvaart weer een duidelijk toekomstperspectief te bieden. Samen met andere werknemersvertegenwoordigers (cabine-, piloten en grondvakbonden- en verenigingen) van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen is er een zogeheten position paper (klik hier) ingediend. Er is ook (beperkte) spreektijd gereserveerd en de VNV zal mede namens de VNC het woord voeren over de toekomst van de luchtvaart en onze visie.

Door het in werking treden van alle nieuwe cao's leveren we fikse bijdragen aan de bezuinigingen. Er moet echter ook vanuit Den Haag en Brussel een politiek statement komen om de Europese luchtvaartmaatschappijen overeind te houden. Denk aan het beschermen tegen de oneerlijke concurrentie vanuit het Midden Oosten en het aanpakken van ontduiking van Europese regels op het gebied van arbeidsomstandigheden en sociale lasten zoals bij low cost carriers. 

VNC bestuur

 

bron foto: VNV Francis van Haaff

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA