Media lopen vooruit op KLM zaken

20 jan. 2021
Naar aanleiding van nieuwsberichten in verschillende media dat KLM per ingang van vrijdag a.s alle ICA vluchten zouden stoppen, hebben wij direct contact gezocht met KLM. Wij hadden namelijk als werknemersorganisatie maar ook als cabinecollega’s niets hierover gehoord van KLM zelf. Er zit volgens KLM een nuance in en wel dat de directie op dit moment de overheid (lees de Tweede Kamer) ervan probeert te overtuigen dat een uitzondering van crew op de antigeen(snel)test vanuit buitenlandse bestemmingen noodzakelijk is om de ICA vluchten uit te kunnen blijven voeren. Wil de overheid geen uitzondering maken, dan ziet KLM zich inderdaad genoodzaakt om de ICA vloot voorlopig volledig aan de grond te houden. KLM wil het risico vermijden dat crewleden die positief testen achtergelaten moeten worden op bestemmingen wereldwijd en op diverse bestemmingen op Europa. Dit geldt zowel voor passagiers- als vrachtvluchten.

Voor het werk van ons als cabinepersoneel en voor het voortbestaan van KLM is een uitzondering dan ook van groot belang en wij kunnen alleen maar hopen dat de partijen in de Tweede Kamer dat ook zo zien.

KLM sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Word nu ook lid/Become a member

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA