Medezeggenschap iets voor jou?

5 okt. 2015

In het land van de KLM en KLC medezeggenschap staan de voorbereidingen voor de verkiezingen van de Ondernemingsraad (OR) en Groepscommissie (GC) op de agenda. Volgend jaar worden deze gehouden maar de aanloop naar alle voorbereidingen is ingezet.
Alles start met een oproep voor kandidaten voor de GC en OR. Als je als lid van de VNC veel betrokkenheid hebt bij het wel en wee van deze medezeggenschaporganen kun je je aanmelden als kandidaat. Binnenkort komt er een officiële uitvraag maar het is goed om daar nu alvast over na te denken.

Meedoen in de medezeggenschap
GC en OR leden zijn belangenbehartigers die zich voor veel gevarieerde en interessante zaken voor hun collega's inzetten. Het lijkt soms misschien ver van je bed, maar dat is het niet. Sterker nog, zij gaan letterlijk over de kwaliteit van het bed waar jij na een vlucht waar ook ter wereld in ligt. Dat is natuurlijk slechts een klein voorbeeld want deze gekozen VNC collega's zien toe op de naleving van de cao afspraken en alle onderwerpen die cabinewerkzaamheden raken. Ook beslissen zij mee over onder andere winter en zomerschema's, hotel- en daggelden, werkzaamheden aan boord en personeelsbeleid.

Maak je sterk
Bovendien maken OR en GC leden zich sterk voor passende faciliteiten zodat een goede werk-privé balans en werkbare omstandigheden zijn geregeld. Denk aan vluchtomlopen en schema's; WRR; verzoekensysteem; werkmethodieken en materialen aan boord. En op bedrijfsbreed gebied moet je denken aan sociaal personeelsbeleid, veiligheid, gezondheid, welzijn en reïntegratie van cabinepersoneel.

We hebben een groot aantal VNC zetels dus als je belangstelling hebt om je kandidaat te stellen, laat dat ons vooral weten!


Vinger in de pap
Uiteindelijk bepalen we met z'n allen wie daarin zitting nemen, maar we hebben wel betrokken collega's nodig die willen inzetten. Sommige van hen stoppen ermee nadat ze er een aantal jaar veel tijd in hebben gestoken. Een mooi moment voor anderen om het stokje over te nemen. Denk er eens over na of het iets voor jou is. Want als je meepraat, heb je ook een  vinger in de pap.

Wil je meer informatie, mail je vragen dan aan secretariaat@vnconline.nl we beantwoorden ze graag!

KLM en KLC sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA