• home
  • Actueel
  • Marije Kroese gekozen tot KLM sectiebestuurder VNC

Marije Kroese gekozen tot KLM sectiebestuurder VNC

3 jun. 2021
Fotobijschrift: Nieuw gekozen KLM sectiebestuurder Marije Kroese

KLM collega Marije Kroese is vandaag (3 juni) met overgrote meerderheid door de Ledenraadsleden gekozen tot KLM sectiebestuurder. De VNC is erg blij met de komst van Marije in het bestuur en feliciteert haar van harte!

Wij wensen Marije veel plezier en succes in haar nieuwe VNC rol en bedanken de Ledenraad voor het vertrouwen in haar kwaliteiten en delen dat vertrouwen volledig. Ook de twee andere leden bedanken we voor hun kandidaatstelling.  

Gedreven en ervaren
Marije (45 jaar) vliegt 20 jaar als CA - momenteel is zij tweebander - bij KLM en heeft zich daarnaast met grote toewijding en kennis van zaken ingezet in diverse medezeggenschapsorganen. Zij heeft daar een netwerk opgebouwd en veel (bestuurs)ervaring opgedaan. Onder meer sinds 2016 als fractielid bij de Ondernemingsraad waarvan een paar jaar als VNC fractievoorzitter, daarvoor was zij 14 jaar Groepscommissielid en 18 jaar Ledenraadslid. In die functies was Marije nauw betrokken bij diverse vakbondsaangelegenheden zoals het onderhandelen met KLM en het uitvoeren en controleren van bepalingen uit de CAO voor cabinepersoneel.

Op volle sterkte
Marije gaf tijdens haar kandidatuur aan dat zij vindt dat de medewerkers de kracht zijn van de organisatie en zij graag de stem is namens die medewerkers: ze gelooft in de meerwaarde van een team en is daar graag onderdeel van. Daarnaast zijn we er van overtuigd dat Marije met haar kennis, enthousiasme en afgeronde opleidingen (HEAO Cultuur, Organisatie en Management en Vrije Universiteit Management, Economie en Recht) een aanwinst is voor de VNC.

Met haar komst is het bestuur weer op volle sterkte, de volgende stap is dat de Ledenraad uit dit team een KLM sectievoorzitter kiest, nu Chris van Elswijk door het Algemeen Bestuur is benoemd als de nieuwe algemeen voorzitter van de VNC.  

VNC bestuur en medewerkers

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA