Maatregelen rondom KLM roosters

20 mrt. 2020
De huidige situatie brengt voor alle collega’s veel onzekerheid met zich mee, ook voor wat betreft hun rooster. Een groot deel van de vluchten kunnen geen doorgang vinden en het is voor de afdeling Planning & Assignment erg lastig om de roosters sluitend te krijgen en iedereen op tijd te informeren.

Om voor KLM zoveel mogelijk flexibiliteit te generen en collega’s meer inzicht en grip op hun rooster te geven zijn er, in samenspraak met de Groepscommissie en beide cabinebonden, een aantal maatregelen afgesproken.

Wijziging in het rooster systeem
Om de maatregelen te faciliteren worden er wijzigingen in het verzoekensysteem geïmplementeerd, waarvan we er een aantal op een rij zetten:

De roosters worden inzichtelijk voor twee in plaats van de gebruikelijke vier weken
Er kunnen er geen vluchtverzoeken meer worden gedaan, uitsluitend verzoeken voor vrije tijd.
Met ingang van 30 maart zullen roosters slechts één keer in de week, op woensdag, gepubliceerd worden.
In een 14-daags reserveblok kun je alleen nog in de eerste week worden opgeroepen. Eventuele extra
reserveblokken tellen niet mee op de reserve- en verzoekenteller.

De maatregelen blijven van kracht zolang het grootste deel van het netwerk niet gevlogen kan worden. Zodra er verbetering komt in de situatie en er weer meer bestemmingen aangevlogen kunnen worden, zal het roosterproces geleidelijk terug worden gebracht naar de oude situatie.

Sectiebestuur KLM

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA