• home
  • Actueel
  • Maak kennis met Transavia OR kandidaat Ton Jongenelen

Maak kennis met Transavia OR kandidaat Ton Jongenelen

24 sep. 2021
Dit najaar van 4 t/m 17 oktober worden er verkiezingen voor de Transavia Ondernemingsraad gehouden. De Ondernemingsraad heeft vier cabinezetels, waarvoor vier ijzersterke VNC-kandidaten zich kandidaat hebben gesteld.

Onze kandidaten vertellen je graag hun persoonlijke motivatie en ambities, we stellen ze één voor één aan je voor: vandaag aandacht voor Ton Jongenelen.

In dienst sinds: 1988
Functie: purser

Introductie
Toen ik begon met vliegen, vlogen we met 7 vliegtuigen; in de zomer van 2019 waren dit er circa 45. In de loop van al die jaren is er veel veranderd. Veranderingen waren en zijn vaak nodig maar gaan niet altijd zonder slag of stoot.

Drijfveer
Betrokken zijn bij de totstandkoming van veranderingen, bijdragen aan het oplossen van problemen en verantwoordelijkheid nemen is voor mij altijd belangrijk. Als trainer, selecteur en medewerker Cabin Operations (Vluchtuitvoering) heb ik op die manier mijn steentje bijgedragen. Hierdoor heb ik met veel afdelingen buiten de Dienst Cabine samengewerkt en Transavia beter leren kennen. Ja, die samenwerking loopt niet altijd gesmeerd. Soms lijkt het alsof we elkaar niet goed begrijpen en moeten we moeite doen om op één lijn te komen; dit is niet erg, het resultaat telt! Het mooie is dat in de Ondernemingsraad (OR) al die afdelingen zijn vertegenwoordigd. In de OR meedenken, meepraten en meebeslissen over het reilen en zeilen van en voor een gezond Transavia spreekt mij enorm aan.
Ervoor zorgen dat in de discussies de rol en het belang van cabinecollega’s goed wordt meegenomen, daar wil ik mij voor inzetten.

Waarom ik
Als je op mij stemt dan weet je dat er in de OR namens Cabine iemand zit die een kritische blik heeft, weet wat werken aan boord inhoudt en van wat daar op de grond aan vooraf gaat. Iemand die stevig in zijn schoenen staat, zijn stem zal laten horen en altijd zal proberen op basis van argumenten tot het best denkbare resultaat te komen.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA