• home
  • Actueel
  • Maak kennis met Transavia OR kandidaat Ricardo van Rattingen

Maak kennis met Transavia OR kandidaat Ricardo van Rattingen

23 sep. 2021
Dit najaar van 4 t/m 17 oktober worden er verkiezingen voor de Transavia Ondernemingsraad gehouden. De Ondernemingsraad heeft vier cabinezetels, waarvoor vier ijzersterke VNC-kandidaten zich kandidaat hebben gesteld.

Onze kandidaten vertellen je graag hun persoonlijke motivatie en ambities, we stellen ze één voor één aan je voor: vandaag aandacht voor Ricardo van Rattingen.

In dienst sinds: 2010
Functie: purser / selecteur cabine

Drijfveer
Ik vind het belangrijk op om op de hoogte te zijn van wat er binnen Transavia speelt en deel deze kennis graag met mijn collega’s. Ik zou dan ook graag mijn brede werkervaring en enthousiasme inzetten om een bijdrage te leveren aan het vinden van oplossingen voor de uitdagingen waar ons bedrijf mee te maken heeft. Denk hierbij aan actuele zaken als onevenwichtige roosters, problemen met betrekking tot de vluchtafhandeling en de capaciteit en inzetbaarheid van crew. Maar ook aan structurele issues en alle andere zaken die ons in de toekomst mogelijk nog te wachten staan. Met behulp van mijn kritische blik en ratio wil ik de belangen van mijn cabinecollega’s en die van ons bedrijf als geheel bewaken en behartigen.

Streven
Samen met de andere OR-leden zou ik graag bedrijfsbreed de zaken die bij het personeel leven onder de loep nemen en aanpakken. Een belangrijk speerpunt voor mij is het verbeteren van de werk–privé balans, door middel van werkbare en gezonde roosters voor zowel onze jonge als iets minder jonge collega’s. Daarnaast wil ik me inzetten voor een goede en transparante verhouding tussen het cabinepersoneel en het management en maak ik mij hard voor het behoud van de goede reputatie die Transavia heeft.

Waarom ik ?
Naast het bieden van een luisterend oor maken mijn betrokkenheid, ervaring en enthousiasme mij tot een geschikt lid van de OR. Met deze kwaliteiten hoop ik de pijnpunten die leven bij het cabinepersoneel onder de aandacht te brengen én een bijdrage te leveren aan eventuele oplossingen of verbeteringen. Deze mooie uitdaging ga ik graag met jullie steun aan!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA